Kultúra

2016.08.18. 19:09

Kiállítás és zene

Különleges kiállítás várta a művészetkedvelőket augusztus 17-én, szerda délután hat órakor a Baracsi Faluház kistermében.

Horváth László

Kapcsolódva a falunapi programokhoz a nyári művésztelep alkotóinak műveiből nyílott bemutató. A megnyitóban Rohonczi ROHO István a művésztelep képviselője kiemelte, tavaly Baracs nemzetségfő parkjára kaptak megbízást, és gyakorlatilag az idei évben valósult meg az elképzelt szoborpark. Ennek felvezetője a mostani kiállítás, ahol a tábor lakóinak munkásságából kapunk ízelítőt.

Tóth János, Eper Józsefné és Szabó János érdeklődve szemléli Molnárné Lukács Anita bőr munkáit

- Móder Rezső Munkácsy-díjas festő a művészet több ágában is dolgozik. Sajátos jelképvilágából ismerhetünk meg néhány alkotást. Nyitrai Mihály faragásaival a népművészetből, néphagyományból merít, melyet jól példáz mostani bemutatója. Molnárné Lukács Anita a bőrös kreációit hozta el, mellette fotóit és rajzait is megtekinthetjük. Molnár Janó faragásait tárta a közönség elé, amit szintén népi hagyományok ihlettek. Nemes Ferenc furcsa alkotó - vezette fel a művésztársa kiállított munkáit ROHO. - Az egyébként asztalos mester a csendből és a ritmusrendszerekből táplálkozik művészi tevékenységében. Ferenczi Gábor munkáira az erőteljes, dekoratív képi világ jellemző, melyben a hétköznapi tárgyakat ábrázolja sajátos stílusban. Kelemen Marián Éva impresszív festményei egészen biztosan sokak számára nyújt érdekes és különleges élményt - zárta a rövid megnyitót ROHO. A művészek tárlata mellett Brlik Irén Eszter horgolásait is megcsodálhattuk a Faluház előterében.

A kiállítás után „Magyarnak lenni nagy s szent akarat" címmel államalapítási ünnepi összeállítást következett Valter Ferenc, Srajber Zsolt, Hudák Réka és Kurucz Ádám közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!