Kultúra

2016.01.24. 18:51

Különleges kiállítást láthatnak a Lorántffyban

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája új kiállítás megnyitójával ünnepelte a magyar kultúra napját pénteken.

Körmendi Erzsébet

A kultúra napjához kapcsolódó fontos esemény a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza által az intézmény rendelkezésére bocsátott díszlet- és jelmeztervekből megnyílt tárlat a Lorántffy Galériában. A kiállítást Sztankovics László, az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke ajánlotta a vendégek figyelmébe.



Műsor színesítette a Lorántffy iskola kultúra napi tárlatmegnyitóját

Fotó: Ady Géza

A Lorántffyban egy évtizedes múltra tekint vissza a művészeti tagozat, divatstílus-tervezőket képeznek, és fontosnak tartják, hogy értelmes alternatívákat mutassanak a fiataloknak pályájuk folytatásához. E törekvésben remek alkalmat biztosított számukra a Bartók színház, ahová egy beszélgetésre hívták meg a művészeti tagozatos diákokat.

Kálmán Eszter jelmez- és díszlettervezővel találkoztak a lórisok először, aki művészi pályája alakulásáról, terveiről, ötleteiről és megvalósult rendezéseiről tartott izgalmas beszámolót a diákoknak.A díszlet- és jelmeztervekből összeállított változatos anyagot egy hónapig tekintheti meg minden érdeklődő a Lorántffy Galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!