Kultúra

2015.10.27. 16:13

"JóbarátNők" a szinen

Dunaújváros - Él és virul az újjászületett Klubszínházi Esték sorozat a Munkásművelődési Központban. Ezúttal két, a képernyőről ismert bájos hölgy bűvölte el a teltháznyi közönséget.

Balla Tibor

Az a sajátos helyzet állt elő pénteken este az MMK földszinti színháztermében, hogy a televíziónak bő százfőnyi közönséget sikerült kimozdítania a televízió előtti fotelből. A JóbarátNők címmel meghirdetett pódiumesten ugyanis Galambos Gyöngyivel (Madár Veronika) és Tímár Zsanettel (Szaksz Gabriella) találkozhatott a nézősereg, akiket a Jóban Rosszban című teleregényből ismerhetnek. Pontosabban, aki a televízióból ismert figurákra számított, annak bizony meg kellett nyomnia az újratervezés gombot, hiszen két bájosan csevegő, egymást cukkoló barátnő sztorijait hallhatta, no meg néhány verset és jó néhány slágert.

Madár Veronika (balra) és Szaksz Gabriella (jobbra) kevés időt töltött el ülve, inkább énekeltek

Nem volt mindez meglepetés azoknak, akik márciusban már végigülték a szülővárosában fellépő Szaksz Gabriella önálló estjét, hiszen ott már megmutatta ebbéli tudását a táncoslábú szőke díva. A meglepetés ezúttal inkább abban állhatott, hogy ezúttal elmaradtak a temperamentumos tánclépések, és a biztosra vett spárga is, a sorozatszínésznő épp mozgásszervi nehézségekkel küzdött. Ezért aztán könnyeden átcímkézték a műsort Bádogbarátnőkre.

Az elröppenő másfél órában megismertük például a majd öt évig együtt dolgozó, és egymáshoz egyre közelebb kerülő színésznő első találkozásának történetét, amikor mindketten a megközelíthetetlen, nagyképű kollégát látták a másikban, no meg persze azt is, hogyan jöttek rá, hogy csupa szeretet és bűbáj a másik, és bizony egy húron pendülnek. A sztorik, ölelések, kacagások, élcek és könnyek közé ékelve elhangzottak versek Túrmezei Erzsébettől Vörösmarty-ig, különféle slágerek a közönség választásai nyomán Conchita Wursttól a Chicago musicalen, a Mamma Mián át egészen Zámbó Jimmyig bezárólag. No és persze kapott puszit Gabi édesanyja is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!