Kultúra

2014.06.18. 15:25

A faszobrász falunapi tárlata

Pusztavám - Kosztics László fafaragó, faszobrász kiállítása a hétvégén nyílt meg a község művelődési házában.

B. Kiss László

Kosztics László a közelmúltban költözött Csókakőre. Ottani Berta Máriával közös bemutatkozó kiállítása kapcsán lapunkban már olvashattak róla. Azóta több kiállítása is volt. A Székesfehérváron megrendezettet Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke nyitotta meg. Nem kell különösebb képesség, belső intuíció ahhoz, hogy az ember érzékelje, Kosztics óriási szíve, és a lélek tartalma, illetve formája ölt testet, valósul meg a faragványaiban. Ezért annyira hitelesek, könnyen érzéki birtokunkba vehetők.

Kosztics László (középen) a pusztavámi megnyitón Berta Máriával, illetve Merkatz Lászlóval, a község polgármesterével (Fotó: Nédó Géza)

Egyúttal világosan tudtunkra adják azt is, hogy honnan, miről hoznak üzenetet: az ősi gyökerekről, a szülőföldről, a cigány ősök, elődök poklot és mennyet járó és mindkettőt ismerő lelkéről, szenvedéseiről, álmairól, csillagokig érő sóhajáról és indulatairól fogalmazott akkor Bobory Zoltán. Kosztics Lászlónak most Pusztavámon, a művelődési házban nyílt kiállítása a hétvégén megrendezett falunapok alkalmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!