Kultúra

2011.07.18. 02:29

Helyi Sherlock-mozi: statiszták a ligetben

Dunaújváros - Bernáth Zsolt és csapata a Petőfi-ligetben forgattak szombaton a déli órákban. A készülő produkció a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági krimi. Tömegjelenetek, beállítások, nyílt forgatási nap a Petőfi ligetben.Egy kelet-európai kisváros sötét ügyeit vizsgálják

Szabó Szabolcs

Ennek a legkevésbé sem mond ellent, hogy az ifjúsági film gyerekszereplői - ahogyan a lányfőszereplő, Kugler Nikolett is - fővárosiak, a főiskola minden igényt kielégítő stúdiójában rendezett szereplőváogatáson választották ki őket. Premier decemberben - természetesen újvárosban!

Ha emlékeink nem csalnak, akkor legutóbb a Koltai-féle Csocsó, avagy éljen május elseje című filmet forgatták a Bartók színház és környékén. Közel tíz évvel az akkori sztárparádé után most a Cruel World Team várta egy nyílt forgatási napra a statisztákat és az érdeklődőket. Az előzetes kommüniké szerint a tinikrimi egyik kulcsjelenetéhez számos fiatal és korosabb közreműködő jelenlétére számítottak a filmkészítők. Az alkalmi beugróknak nem volt szükségük jelmezekre, egyéb kellékekre. A filmesek csupán annyit kértek, hogy aki teheti, tollast, labdát, egyéb gyerekjátékot vigyen a forgatás helyszínére.

A szombat délelőtt tizenegyre meghirdetett kezdésre körülbelül hetven fős statisztatábor gyűlt össze a ligetben. A mozi direktora Bernáth Zsolt korábban úgy nyilatkozott, a Sherlock Holmes-rajongó főszereplők egy igazi kelet-európai kisváros sötét ügyeit térképezik fel. A forgatási helyszínek sorából nem maradhatott ki a liget, hiszen a stáb már forgatott a Vasváriban, a közeli víztoronyban, sőt egy-két lakásban is.

A Sherlock-mozi forgatási naplójának sokadik fejezetei íródtak szombaton, amely egy előzetes közönségtalálkozónak is beillett. Az első képkockákat még április 30-án rögzítették. A tavaszi forgatáskor összesen tizenegy napot dolgozott a stáb, a második szakasz július 4-én indult, e hónapban tizenhárom napon át forog majd a kamera. Az őszi utómunkákat követően pedig decemberben, Dunaújvárosban szeretnék megrendezni az ősbemutatót. 2012-ben pedig irány a filmes fesztiválok sora, ahol ismét egy igazi dunaújvárosi produkciónak tapsolhat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!