Kultúra

2009.10.27. 03:29

Bedübörög a Reggae-vasút

Dunaújváros - Tevékenységüket 2007-ben Reggae Grammy-díjjal jutalmazta a szakma, szerdán este nyolctól a Terminal színpadán a londoni ZionTrain!

Szabó Szabolcs

A pazar csillagállások és masszív szervezői munkának köszönhetően egyre gyakrabban tűnnek fel szeretett városunkban a világhírnév bélyegével stemplizett zenekarok. E kategóriába tartozik a szerdán este színpadra lépő Zion Train névre hallgató formáció, amely Londonból indult hódító útjára még anno 1990-ben, és láss csodát: a mai napig úton van. De még milyenen... A Zion Train közel húsz esztendeje alkot és gyarapít a dub-reggae skatulyával illetett zenei iparágban. A bőtermő csapat pontosan tíz nagylemezzel gazdagította a műfajt, és lett világhírű az erre fogékony ínyencek körében. Ám ez még mind semmi, mondják a szakmában járatos figurák. Ugyanis a Zion Train leginkább élőben mutat nagyot. A zenei határokat rendre figyelmen kívül hagyó kollektíva, a dub és reggae alapképletein kívül bő marokkal szed a hip-hop, a punk, és a fogyasztható elektronikus zene tárházából. Ebből a szűrt káoszból azután kikerekedik egy maximálisan szórakoztató alapú, ám mégis igényes világzene. Londonnál nem kell jobb ajánlólevél a popszakmában, és ezek a srácok húsz éve ott vannak az élvonalban. Mégsem lettek kiszámíthatóak és unottak. A reggae és zioni vasút örök! Minderről szerdán este mindenki meggyőzödhet baráti áron a Terminalban este nyolc órától. Előzenél hazai mezben a Pentele Ska Klub, majd a végén ízes buli zárja a hétközepi fiesztát. Több mint ajánlott!A világsztárok előtt a Pentele Ska Klub zenél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!