Külföld

2008.09.06. 12:10

<u>A fékszárnyak hibája okozta a balesetet</u>

<b>Madrid</b> - A fékszárnyak meghibásodása okozta a repülőgép-szerencsétlenséget a múlt hónapban a spanyol fővárosban. A fékszárnyak hibája akadályozta meg a repülőgép felemelkedését – az erre figyelmeztető riasztóberendezés pedig nem működött.

nincs nev

Az El Mundo spanyol napilap közlése szerint a repülőgép kapitánya úgy kezdte meg a felszállást, hogy nem tudta, a fékszárnyak nem nyíltak ki úgy, ahogy az normál esetben lenni szokott – foglalja össze az esettel kapcsolatos híreket a Stop.hu. 

A spanyol lap részleteket közölt a pilóták beszélgetéséből, amelyet a repülő fekete doboza rögzített. A Londonba küldött berendezés részleges vizsgálatából kiderült, hogy az egyik pilóta a műszerek ellenőrzésekor azt mondta társának, hogy a fékszárnyak rendben vannak. 

A Spanair-gép katasztrófájában 154 ember lelte halálát, 18 pedig megsérült. Az elmúlt évtizedekben ez volt a legsúlyosabb légi szerencsétlenség Spanyolországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!