Külföld

2014.09.22. 10:10

Külföldi sajtó Magyarországról - FT: Navracsics is nehéz meghallgatásra számíthat

Brüsszel - Azok közé a kijelölt biztosok közé sorolja hétfői számában a Financial Times (FT) európai kiadása Navracsics Tibort, akik a lap szerint kemény meghallgatásra készülhetnek az Európai Parlamentben a jövő héten.

A magyar biztos a brit üzleti napilap szerint Orbán Viktorhoz fűződő viszonya miatt kerülhet a célkeresztbe, mert az EP-ban "sokan azzal vádolták a magyar miniszterelnököt, hogy eltiporja az egyéni szabadságjogokat". A lap azt írja: igazságügyi miniszterként Navracsics közvetlenül érintett volt Orbán Viktor legvitatottabb politikai tetteiben, beleértve a 2011-es médiatörvényt is, amelyről Brüsszelben sokan úgy vélik: nem más célt szolgált, mint az ellenzéki média elhallgattatását.

Magyar politikusokra hivatkozva a brit lap hozzátette: példátlan volna ugyanakkor, ha egy jelöltet az alapján utasítanának el, hogy neve összefüggésbe hozható egy demokratikusan megválasztott kormánnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!