Külföld

2012.05.24. 09:39

Videó: ejtőernyő nélkül ugrott 730 méterről

Nem mindennapi mutatványt hajtott végre Gary Connery angol kaszkadőr, aki ejtőernyő nélkül ugrott ki egy helikopterből 730 méteres magasságból, és sértetlenül megúszta a mutatványt.

LiveInfo

Gary Connery wingsuit-ot, vagyis szárnyas repülőruhát viselt és a repülőmókusok módszerét alkalmazva siklott a levegőben. Connery egy speciális overállt viselt, amivel a mókusokhoz hasonlóan tud siklani a levegőben, a kaszkadőr ruhája elkészítésében is részt vett.

Connery az ugrás előtt intenzíven edzett Svájcban és Olaszországban, ahol a hegyekben tökéletesítette a technikáját. Végül 880 ugrás után a dél-angliai Henley-on-Thame fölött ejtőernyő nélkül ugrott le 730 méteres magasságból. A férfi 130km/h sebességgel zuhant, ami 80-ra csökkent, amikor vitorlázni kezdett, és végül 24 km/h-s sebességgel landolt a 106 méter hosszú és 15 méter széles "kifutópályán", amit 18 600 papírdobozból építettek. A kaland 35 másodpercig tartott.

Videó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!