Külföld

2011.04.24. 11:23

Befejezte éhségsztrájkját a szerb ellenzéki politikus

Belgrád - Elhagyta a kórházat Tomislav Nikolic szerb ellenzéki politikus, aki orvosi felügyelet mellett 8 napos éhségsztrájkkal akarta elérni az idő előtt választások kiírását Szerbiában.

MTI

Nikolic az ellenzéki Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője, aki pártja egyik nagygyűlésén jelentette be, hogy éhségsztrájkkal fogja kikényszeríteni a 2012 májusában esedékes parlamenti választások idő előtti kiírását. A nagygyűlésen korrupcióval vádolták az ország koalíciós kormányát, és a választások decemberi kiírását követelték.
   
Boris Tadic elnök elutasította a választások idő előtti kiírására vonatkozó követelést. Mint mondta, az ilyen kérdések megvitatásáról csak akkor lehet majd szó, ha Szerbia az EU-val kezdett tárgyalásokon elnyeri a tagjelölti státust. Tadic reményei szerint erre még ebben az évben sor kerülhet.
   
Nikolicot április 17-én kórházba szállították, ahol a múlt csütörtöktől ételt még nem, de folyadékot már vett magához. Pártja vasárnap közleményben erősítette meg, hogy Nikolic elhagyta a kórházat, de az éhségsztrájkról nem tettek említést. A B92 szerb televízió értesülései szerint Nikolic már szombaton, a késő esti órákban elhagyta a kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!