Külföld

2009.11.27. 12:39

Császármetszéssel szült, kritikus állapotban van egy új influenzás nő

DH - Kritikus állapotban van az az új influenzavírussal fertőzött dél-kínai asszony, aki hétfőn császármetszéssel egészséges gyermeknek adott életet - jelentette a kínai sajtó sencseni (Shenzhen) keltezésű pénteki hírében.

MTI

A 28 éves asszony 36 hetes terhes volt, amikor az A(H1N1) vírus megtámadta, s gyermekének biztonsága érdekében a csecsemőt négy héttel a tervezett szülés előtt császármetszéssel hozták a világra. A gyermek egészségesen született, de az anya állapota azóta súlyosbodott, légzési zavarokkal küzd, súlyos tüdőgyulladást kapott.
"Az asszonynak a szüléssel összefüggésbe hozhatóan túlzottan magas a vérnyomása is" - közölte Liu Jing-hszia (Liu Yingxia), a kórház fertőző osztályának orvosa.
Az Egyesült Államokból származó adatok szerint az új influenzával fertőzött terhes nők körében az elhalálozási arány az átlagosnak akár a hússzorosa is lehet. Szakértők ezért külön felhívják a figyelmet arra, hogy a terhes nők, amint az influenza tünetet észlelik magukon, haladéktalanul forduljanak orvoshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!