Külföld

2009.09.23. 09:02

Óriási homokvihar támadt Sydney-re - eltűnt az operaház a vörös porban (fotóval)

Sydney - Homokvihar felfordulást okozott szerdán az ausztráliai Sydney-ben; a nagyváros kikötőjében leállították a kompközlekedést, és átirányítottak több külföldi légi járatot - jelentette a helyi sajtó.

nincs nev

A vörös por ködfátyolba borította a nagyvárost; néhány méterre csökkent a látótávolság.


Vörös porban próbál fotót készíteni egy férfi a sydneyi Operaházről 2009. szeptember 23-án, amikor néhány méterre csökkent a látótávolság az ausztrál nagyvárosban tomboló homokvihar következtében. 

Tíz külföldi légi járatot Melbourne-be irányítottak át, és több belföldi járat is késett.
Olyan rosszak voltak a látási viszonyok, hogy a Harbour hídról nem lehetett látni a közelben lévő híres sydneyi operaházat.
   
A reggel munkába tartók köhögtek, krákogtak, és próbálták kidörzsölni a szemükből a homokot. Az autókat is belepte a finom vörös por.
    

Alig látszik a vörös portól a sydneyi Operaház 2009. szeptember 23-án, amikor néhány méterre csökkent a látótávolság az ausztrál nagyvárosban tomboló homokvihar következtében. A sydneyi kikötőben leállították a kompközlekedést, valamint átirányítottak több külföldi légi járatot.
Fotók: MTI/AP/Rick Rycroft

Az egészségügyi hatóságok figyelmeztettek, hogy az asztmások, a várandós nők és azok, akik keringési zavaraik vagy szívproblémáik vannak, ne menjenek ki az utcára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!