Külföld

2009.09.06. 12:25

Michael Jackson-kesztyűt árvereztek el Ausztráliában

Melbourne - A remélt ár közel kétszereséért, 57 600 ausztrál dollárért (9,4 millió forint) árverezték el vasárnap az ausztráliai Melbourne-ben Michael Jackson egy ékszerekkel díszes fehér kesztyűjét, amelyet a néhai énekes 1996-os turnéja alkalmával dobott oda egy rajongójának.

MTI

Ez az első Michael Jackson-kesztyű, amely a szupersztár június 25-i halála óta kalapács alá került. A Bonhams and Goodman árverezőház azt mondta, hogy nagyon elégedettek az eredménnyel, mert valójában csak 30 ezer ausztrál dollárt reméltek a rajongók körében ereklyének számító kesztyűért.
    
Az auckiósház szóvivője szerint  öt másik ajánlattevőt túllicitálva egy bizonyos Warwick Stone vásárolta meg a Las Vegas-i Hard Rock szálloda és kaszinó számára a popkirály védjegyének számító ruhadarabot. 
    
Az 50 évesen, váratlan elhunyt amerikai énekes 1996-ban, HIStory című világturnéja részeként koncertezett Ausztráliában. Sydneyben részt vett az ő főszereplésével forgatott, Ghosts című rövidfilm premierjén, és a vetítés végén a nézők közé dobta a díszes kesztyűt, amely egy Bill Hibble nevű, azóta elhunyt rajongójának a tulajdona lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!