Külföld

2009.07.30. 15:03

Új influenza: egy belga és egy tajvani beteg halt meg

DH - Meghalt csütörtökön Belgiumban egy fiatal nő, aki korábban A/H1N1 vírussal fertőződött - jelentette be az influenzával foglalkozó tárcaközi bizottság.

duol.hu

Tajvanon is meghalt az első beteg, egy súlyos egészségügyi gondokkal küszködő 39 éves férfi. 
A  harmincas éveiben járó, Antwerpen tartománybeli nő az új típusú első halálos áldozata Belgiumban. Hétfőn került az intenzív osztályra "gyenge influenzás tünetekkel", fejfájással, enyhe lázzal és köhögéssel - áll a bizottság közleményében. A gondos ápolás ellenére vírus okozta kétoldali tüdőgyulladásban halt meg csütörtök reggel. A vizsgálat megerősítette a A/H1N1 vírus jelenlétét.
A 10,6 millió lakosú Belgiumban eddig 126-an fertőződtek meg bizonyítottan az új típusú influenza vírusával, de július közepe óta nem végeztek hivatalos teszteket. Becslések szerint a múlt héten 281, az azt megelőzőn pedig 300 új megbetegedés történhetett.
A tajvani egészségügyi hatóságok csütörtökön jelentették az első halálesetet. A páciens július 14-én került kórházba torokfájással és lázzal - közölte a betegellenőrzési központ. A férfi májrákban és hepatitiszben szenvedett.
Azerbajdzsánban bejelentették a két első újinfluenzás esetet. A fertőzöttek korábban Franciaországban, illetve Nagy-Britanniában jártak - közölte az egészségügyi minisztérium. Állapotuk súlyos, kezelés alatt állnak - közölte Viktor Gaszimov, a tárca illetékese sajtótájékoztatóján.
A páciensek egyike nő, a másik egy 14 éves fiú, mindketten külföldi vakációról tértek vissza. A megbetegedéseket a repülőtéren észlelték június 27-én, illetve 28-án.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!