Külföld

2009.04.06. 06:31

Földrengés Olaszországban - eddig 16 holttestet találtak

Olaszország - Tizenhat halálos áldozata van a hétfő hajnali közép-olaszországi földrengésnek, és 30-an eltűntek a rendőrség legfrissebb adatai szerint, de az áldozatszám még mindig nőhet.

nincs nev

A Richter-skála szerint 6,3-es erősségű rengésben több ezer ember épület összedőlt vagy megrongálódott, több ezren veszítették el otthonukat - közölte a polgári védelem illetékese. 

A rengés középpontja Abruzzi körzet székhelyének, Aquila városnak a közelében volt, Rómától száz kilométerrel keletre. A legtöbb halálos áldozatot valószínűleg Castelnuovo helységben követelte a természeti katasztrófa. A halottak között legkevesebb négy gyerek van. 

A földmozgást néhány kisebb erejű - 3,5 és 3,9-es erősségű - rengés előzte meg vasárnap a késő esti, majd a hétfő kora hajnali órákban.  

Közép-Olaszország több városában, köztük a fővárosban is érezni lehetett a földmozgást. Rómában az álmukból felriasztott emberek több helyen kiszaladtak az utcákra. Helyiek elmondása szerint a bútorok rázkódni kezdtek a lakásban, az autóriasztók bekapcsoltak a rengés miatt. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!