Okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak

2018.05.31. 11:30

Példaértékű közbiztonsági sorozat Dunaújvárosban

A 21. alkalommal megrendezett közbiztonsági hónap részeként, annak mintegy lezárásaként a programban való eredményes részvételt és az egész éves kitűnő munkát Cserna Gábor polgármester dicsérő oklevelek és értékes tárgyjutalmak átadásával köszönte meg a díjazottaknak tegnap délelőtt.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester példaértékűnek nevezte a közbiztonsági hónap kezdeményezést, ugyanis Magyarország 23 megyei jogú városából Dunaújváros az egyetlen, ahol önkormányzati támogatásból megrendezik ezt az egy hónapos közbiztonsági rendezvénysorozatot. Kijelentette, nem különbözik a 21 évvel ezelőtti és a mostani városvezetés szándéka abban, hogy ezzel a sorozattal a városban és környékén élő polgárokat, családokat, azon belül is a gyerekeket, pedagógusokat közelebb hozzák a rendészeti szervek munkájához. Ilyenkor a kisgyerek beülhet a rendőr-, mentő-, tűzoltóautóba, meghallgathatja a sziréna hangját belülről, megismerheti, hogy a polgárőrök öntevékeny társadalmi munkájukkal hogyan próbálják a közvagyont, a magánvagyont, a város értékeit védeni. Mint mondta, a város önkormányzatának a jövőben is kötelessége ehhez anyagilag is hozzájárulni. A polgármester így fogalmazott: „Őszinte szívvel megköszönöm azon hivatásos vagy önként végzett tevékenység során a közrendvédelemmel, a közbiztonsággal kapcsolatban álló hölgyek és urak tevékenységét, akik az elmúlt hónapban – és a korábbi években is – nagyon sokat tesznek-tettek ennek a rendezvénysorozatnak a megvalósításáért”.

A polgármester őszinte szívvel köszönte meg a hivatásosok és az önkéntesek segítségét fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor és Udvardi Sándor, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke okleveleket és tárgyjutalmakat adott át.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről az elismerést Porkoláb Katalin rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrs részéről Annus Roland címzetes rend­őr főtörzsőrmester, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Kirendeltségének részéről Perger Ágnes címzetes tűzoltó alezredes, Dunaújváros Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága részéről Varga Adrián címzetes tűzoltó főtörzsőrmester, a Papírgyár Létesítményi Tűzoltósága részéről Hegedűsné Hájas Anita tűzoltó híradós, a Dunaferr Létesítményi Tűzoltósága részéről Tóth József létesítményi tűzoltó, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet részéről Végh Andrea büntetés-végrehajtási törzszászlós, a Dunaújvárosi Mentőállomás részéről az elismerést Szabó Gyula mentőtiszt kapta, távollétében Kiss Miklós mentőállomás-vezető vette át a díjat.

A Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezetének részéről az elismerést Herbert Ildikó önkéntes, a polgárőrségek részéről Lőwinger Zoltán Mihály, a Pannon Polgárőrség polgárőre, Sebestyén György, a Táborállási Polgárőrség polgárőre, Drága Róbert, a Városvédő Polgárőrség polgár­őre, valamint Takács Róbert, a DUPENT Polgárőrség polgárőre vette át. A Dunaújvárosi Honvéd Klub részéről az elismerést Papp László nyugállományú zászlós vette át.

A bűnmegelőzésért, illetve közbiztonságért végzett tevékenységének elismeréséért a dicsérő oklevelet és a tárgyjutalmat Horváth Ferenc, a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zrt. rendésze vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában