Christmas Party

2018.12.14. 18:00

Külföldi hallgatók számára rendezett karácsonyi ünnepséget a Dunaújvárosi Egyetem

A 2006-ban indult hagyományt ápolva, 2018. december 12-én tartotta meg az idei Christmas Party-t a Dunaújvárosi Egyetem a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda szervezésében, a Dunaújvárosi Egyetem aulájában.

duol.hu

Az összegyűlt vendégsereget Gyöngyössy Katalin, a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda vezetője köszöntötte, majd az iroda munkatársaiból álló kamarakórus kezdte meg az ünnepi műsort a „Csendes éj” című dal angol nyelvű éneklésével. Majd a külföldi hallgatók következtek, hogy megmutassák tehetségüket, nemzetközi kamarazenekar lépett fel, ifjú szólisták énekeltek, indiai dalt adtak elő duettben. A műsort modern, indiai és román néptánc mellett magyar is színesítette. Ezúttal a Rácalmási Néptánccsoport képviselte hazánkat, nagy sikert aratva a verbunkossal és az össztánc kavalkáddal.

Az egybegyűlteket vetélkedővel is szórakoztatták, amely során dunaújvárosi épületeket kellett felismerniük puzzle darabokra vágott képekről, majd zenei kvíz követte a programot. A külföldi hallgatók nagy lelkesedéssel vettek részt a vetélkedőkben, nem kellett biztatni Őket a szereplésre. A fellépéseket tánc zárta, amelyet kéz a kézben járt el több nemzet fia és lánya. A műsor után, a karácsonyi süteményes asztal mellett beszélgetésre nyílt lehetőség, valamint karácsonyi jókívánságok tolmácsolására.

Fotó: uniduna.hu

A Dunaújvárosi Egyetemre 30 országból érkeznek hallgatók, 2018-ban már közel kétszáz tanuló kezdte meg itt tanulmányait. Nagy százalékban Kínából, ám szép számmal jönnek más államokból – Kamerun, Törökország, Azerbajdzsán, Brazília, Zimbabwe, Egyiptom, Jordánia, Tunézia, Elefántcsontpart, Seychelle-szigetek, Szíria, India, Pakisztán, Irak, Marokkó, Líbia, Nigéria, Szerbia, Portugália, és Spanyolország- is. Közülük jelentős százalékban tanulnak költségtérítéses képzésen, de a Stipendum Hungaricum, az Erasmus, a Campus Mundi és a Dunaújvárosi Egyetem Study and More programja is népszerűségnek örvend.

Fotó: uniduna.hu

Köszönjük fellépőinknek a közreműködést!

Khaled Al Hourani (Jordánia)

Kirill Zorin, Mohamad Alkenaan, Youness Moussafir (Oroszország, Szíria, Marokkó)

Barina Néptáncegyüttes (Rácalmás)

Muhammed Naveed Iqbal (Pakisztán)

Anish Sharma, Neha Singh Raychand (India)

Tawanda Masaka (Zimbabwe)

Gökay Önel, Frederico Rubio Condé (Törökország)

Suo Chengyi (Kína)

Jeremy (Kína)

Gheorghe Beşchea, Shapal Hasan, Dr. Falus Orsolya (Románia, Szíria, Magyarország)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában