közlemény és reagálás

2019.06.03. 19:18

Közös az ellenzéki jelölt. Vagy mégsem?

A Jobbik dél­előtt közölte az együttműködés tényét, az MSZP délután reagált.

duol.hu

Fotó: Kállai Félix

A Jobbik sajtóosztálya közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz hétfőn, amely szerint a többi között azt írták: a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Párbeszéd Magyarország és a Lehet Más a Politika közös ellenzéki polgármester-jelöltként Pintér Tamást, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselőjét indítja az őszi dunaújvárosi önkormányzati választásokon. Az összefogás az önkormányzati képviselőjelöltekre is vonatkozik, ahol szintén egyeztetnek a közös indulók személyéről.

A jobbikos bejelentésre reagálva szintén hétfőn, késő délután az MSZP dunaújvárosi szervezete juttatta el sajtóközleményét szerkesztőségünkhöz, amely szerint meglepetten értesült a médiumokból arról, hogy az ellenzéki pártok Pintér Tamást jelölték polgármesternek. A Jobbik és az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetői legutóbbi egyeztetésén a felek úgy álltak fel a tárgyalóasztaltól, hogy ez szóba sem került, tehát az MSZP nem tudhatott erről a döntésről, így azt támogatni sem volt lehetősége. Természetesen az MSZP továbbra is az összefogás pártján van, de nem mindenáron. Külön megdöbbentette az MSZP vezetését, hogy erről a döntésről, illetve sajtótájékoztatóról az MSZP pártszövetségese, a Párbeszéd helyi képviselője, Szabó Zsolt sem tájékoztatta az érintetteket, pedig erről országos párthatározatok születtek. Mindezek ellenére a dunaújvárosi szocialisták vezetői továbbra is nyitottak a tárgyalások folytatására, áll többek között a párt szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában