Jégkorong

2015.09.28. 18:52

A Dunaújvárosi Acélbikáknak magasabb fokozatba kell kapcsolniuk

Dunaújváros – Hétfőn tovább folytatódott a Dunaújvárosi Acélbikák menetelése a MOL Ligában. Ezúttal a Fehérvár AV19 csapatát fogadták, akik ellen 4-1-es vereséget szenvedtek.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák – Fehérvár AV19 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Nagy, Kincses, Abonyi, Váczi.

DAB: Lindoff – Lencsés, Hruby, Azari, Odnoga, McCann – Rasulov, Mátyásy, Borbás 1, Busbacher, Peterdi – Léránt, Dörök, Németh, Magosi, Sijka – Szepessy B., Szepessy M., Nagy. Edző: Lee Gilbert.

Fehérvár AV19: Scola – Krogh 1, Vokla, Reisz 2, Orban, Bogó – Reiter A., Hegyi Á. Z., Holmberg 1, Pilló, Shupe – Arany, Korbuly, Kocsis, Tóth, Hamvai – Pados, Lengyel, Varga, Reiter R., Mazzag. Edző: Tyler Dietrich.

A Dunaújvárosi Acélbikák fiatal gárdája megtett mindent, de tegnap ez csak ennyire volt elegendő. Fotó: Zsedrovits Enikő

Hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikák a megyei nagy ellenféllel, a Fehérvár AV19-cel csapott össze. Szerencsére most már senki nem nézi le a MOL Ligát és nem tartja sokkal magasabb posztra a fehérváriak EBEL-csapatát. A mérkőzés előtt Ocskay Gábor, a fehérváriak szakvezetője örömmel mondta, hogy már a MOL Liga és az EBEL között nincs olyan hatalmas különbség és ezért remek mérkőzést vár a Fehérvár farmcsapata és nagyon fiatal dunaújvárosi csapat mérkőzésén. Ocskay Gábor véleménye nem volt messze az igazságtól: két egyenrangú csapat korcsolyázott jégre Dunaújvárosban.

Ha a három harmad teljesítményét nézzük, mondhatjuk azt, hogy a fehérvári csapat összeszedettebb, agresszívabb volt, mint a dunaújvárosi. A dunaújvárosi híveknek ez talán csalódás volt, mert az Acélbikák fiataljai nem tették oda testüket, lelküket a játékért. És ezt csak azért tesszük szóvá, mert Azari Zsolt, a klub elnöke a bajnokság előtti sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy olyan csapat lesz Dunaújvárosban, amelyik felszántja a jeget. Nos, ez most nem történt meg.

Tyler Dietrich: – Elégedett vagyok a meccsel, jól alakultak a dolgok számunkra. Az első harmadban szerzett vezetés lendületet adott a srácoknak, amiből sikerült megnyugtató előnyt kovácsolni. A folytatásban sokkal keményebb meccs vár ránk, arra készülünk.

Strenk Hunor, a DAB másodedzője: – Az első harmadban nem tudtunk eléggé felpörögni, utána pedig fontos szituációkban hagytunk ki helyzeteket. Ezután pedig csak futottunk az eredmény után. Mindenképpen többet vártunk a srácoktól.

Legyünk azonban bizakodóak, és nézzünk előre: az Acélbikák köszörülhetnek a csorbán, méghozzá pénteken (október 2-án) hazai pályán, amikor is a Ferencváros együttesét fogadják 18.15 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!