Jégkorong

2014.10.23. 18:05

Galanisz nem kell

Dunaújváros - Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn jelölte ki a nem kevesebb mint hatvan tagú keretét. Talán sokaknak feltűnt, hogy napjaink egyik legjobb játékosa, Galanisz Nikandrosz nem fért be.

Agárdy Csaba

Többek között én is úgy voltam vele, hogy a kanadai Chernomaz folytatja a dunaújvárosiak elleni akcióját. Két éve a MOL Liga gólkirályát, Szappanos Dávidot és a magyarok közül a kanadai táblázaton első Galanisz Nikandroszt hagyta itthon a világbajnokságról. Tavaly azután azt a Ladányi Balázst hagyta ki, akiről ember nem gondolta volna, hogy amíg ő nem mondja le a nemzeti csapatban való szereplést, kikerülhet a válogatottból. Ladányi (igaz már debreceniként), Galanisz és Szappanos most sem kapott meghívót. Viszont időközben kiderült, Chernomaz mindenkit meghívott, akit a klubedzője javasolt, ezért is jött össze a hatvanas létszám. Nos ezek szerint a szintén kanadai Donald MacLean úgy érzi, hogy a három legeredményesebb játékosa közül kettő nem érdemli meg a válogatottságot.

Mindenesetre pénteken 18 órakor Érsekújváron MOL Liga meccsen Galaniszék ismét bizonyíthatnak az edzőjüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!