Hírek

2011.05.07. 02:29

Üzemeltetőt váltott a város

Május 2-án délelőtt 11 és 13 óra között Dunaújváros hivatalos internetes honlapja nem volt elérhető...

Körmendi Erzsébet

Délután visszaállt a rend és a korábbi trend... - bár az említett közgyűlési döntést végigolvasva azt gondolta mindenki, hogy egy teljesen új dizájn fogadja május 1-jétől. A közgyűlési döntésben ugyanis új weblap készítése is szerepelt. A testületi határozat eredménytelennek nyilvánította az üzemeltetésre tavaly kiírt pályázatot, és önkormányzati cégre, a Média Duna Invest Kft.-re bízza a feladatot. Előtte - februárban - módosította az ide vonatkozó helyi rendeletét. Korábban úgy szólt a fáma, hogy az önkormányzat saját céggel pályázat nélkül elvégeztetheti a munkát, ha az képes rá, nem kell külső céget bevonnia. A változtatás után a ha nem kell külső céget bevonnia részt kivették, csak az maradt a rendeletben, hogy saját céggel is üzemeltetetheti a honlapot.

Térjünk visza a közgyűlési kivonatra, ugyanis az árak körül komoly feszültségek generálódtak. A pályázatra jelentkezők állítják: sokkal olcsóbban vállalták volna a szolgáltatást, mint a Média Duna Invest. A határozatban az áll, hogy a múlt év második felére járó munkadíjat kifizette az önkormányzat az eddigi üzemeltetőnek, a Dunaújváros Online Kft.-nek, erre 1 millió 425 ezer forintot szavazott meg. A Duna Invest havi 350 ezer forint (plusz áfa) összegért vállalta az üzemeltetést. Szakemberek szerint a két árat ebben a formában hiba összehasonlítani, a DO ugyanis az üzemeltetésen felül külön díjat számolt fel a frissítésekért, valamint a hirdetések 50 százalékát is kiszámlázta. A Duna Invest viszont a havi 350 ezer forint (plusz áfa) összegért mindent elvégez. Az üzemeltetési díjon felül a weblap készítéséért, tervezéséért, programozásáért a Média Duna Invest 795 ezer forint (plusz áfa) díjat kap. A még ma is látható honlapot áfa nélkül 2 millió forintért készítette el a DO Kft. 2004-ben.


A pénzügyeken kívül is jogosan merülnek fel kérdések: Dunaújváros önkormányzatának ez a közpénzen finanszírozott hivatalos internetes közlési csatornája. Az első és legfontosabb: hol van az új honlap, amelynek április 30-ig kellett elkészülnie?


- A város friss weblapja elkészült, hetekig dolgoztak rajta a grafikusok, teszt alatt van. Aki kíváncsi az új formára, rápillanthat a www.dunaujvaros.hu/latvanyterv link alatt - válaszolja Varga Richárd, a Média Duna Invest Kft. ügyvezető igazgatója. - Nagy gondunk volt, hogy elhúzódott a szerződés aláírása az önkormányzattal, szerződés nélkül szóba sem állt velünk a domain-központ, illetve nem volt jogunk az átvételre, ami normál esetben is napokat igényel. De az új dizájn május elsejei elindítása a szerződésben nem is szerepel, csak az üzemeltetés megkezdése. Elseje ünnep volt, a domain-központ harmadikára jegyezte be a módosítást.

A próbaüzem miatt állították vissza átmeneti időre a régi városi honlapot. Varga Richárd azt mondja: a domain-bejegyzés óta a régi formátumút is ők üzemeltetik, közben dolgoznak az új grafikai változat feltöltésén. A pletykákkal ellentétben nem bízzák alvállalkozóra az üzemeltetést: a város új weboldalának fejlesztésében ugyan az HBO grafikusa is részt vett, ám annak üzemeltetőjét a Média Duna Invest foglalkoztatja. A pletykákkal ellentétben az üzemeltetőt a Média Duna Invest foglalkoztatja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!