Hírek

2012.06.05. 14:07

Tarolt a csokis-meggyes - csákvári az Év Fagylaltja!

Csákvár - Sem a szakmának, sem a fogyasztóknak nem meglepetés, hogy már másodszor nyerte el az Év fagylaltja címet Csuta Zsolt csokis-meggyes alkotása.

S. Töttő Rita

Tizenötödik alkalommal rendezte meg hétfőn Soltvadkerten a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete az Év Fagylaltja 2012 országos versenyét, amelyen már másodszor aratott óriási sikert a csákvári Csuta Zsolt cukrászmester szabadon választott kategóriában alkotott fagyos desszertje.

A kötelező kategória idén a vanília fagylalt volt, az Év Fagylaltját azonban minden esztendőben a szabadon választott alkotások közül választják ki. Idén az ország harminckét cukrásza indult a megmérettetésen, az ő finomságai közül választották ki Csuta Zsolt mandula fagylaltalapú csokoládé és meggyöntetes desszertjét roppanós csokigolyókkal és frissen pirított, enyhén sózott mandulával.

Ez a nyalánkság azonban nem csak az Év, de a Legszebben Díszített Fagylalt címet is elhozta. Csákvár büszkesége két évvel ezelőtt is tarolt: akkor a fehér csokoládé alapon készített, agárdi szilvapálinkás, házi szilvalekváros, fahéjas fagylalt lett a legjobb. S hogy mi a cukrász titka? - Kizárólag jó minőségű alapanyagokat használok.

Teljes tejet például, amelyet az etyeki tejgazdaságból hozok, tojáslé helyett pedig friss tojást. A többi pedig arány és ízlés dolga. A mostani fagylaltnál a mandula selymes, a csokoládé karakteres, a meggy pikáns ízvilága nagyon jól összeférnek, s ez, úgy tűnik, tetszik másoknak is - mesélte Csuta Zsolt, aki mindig keresi az újdonságokat: - Sosem szabad egy szinten megállni, keresni kell az újat, mert ha megáll, hátradől az ember, akkor nincs tovább fejlődés sem. Ahogy a családom és a munkatársaim nélkül sem... - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!