Hírek

2016.06.17. 17:05

Támogatásokról is döntöttek a közgyűlésen

Dunaújváros - A régi használtcikk piac árusítóhelyeit jobban ki tudnák használni az árusok, ha fedett lenne a terület. Erről is döntött egyebek mellett a közgyűlés.

Körmendi Erzsébet

A rendeletmódosítások között elfogadta a közgyűlés egyebek mellett a szociális és gyermekjóléti intézményekről szóló helyi rendelet megváltoztatását, amely a térítési díjakat is érinti. A város jutalomban részesíti az EHF Kupa győztes DKKA-Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sportolóit és sportszakembereit. Tóth Kálmán javaslatára - amit Hingyi László bizottsági elnök is megerősített - a játékosok felkészítését segítő szakemberek közül nemcsak hárman részesülnek az elismerésben, hanem az önkormányzati rendeletet módosítva tízen.

Együtt örültünk a kézis lányokkal az EHF-kupa győzelem után. A közgyűlés most jutalmazta a teljesítményüket

A törvények értelmében megszűnik az az alapítvány, amely három éven át a célja megvalósítása érdekében nem folytat tevékenységet. A Fotótörténeti Alapítvány kuratóriuma jelezte, hogy ez az ok bekövetkezett, ezért a közgyűlés tudomásul vette a megszűnését. Beszámolt a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és a Dr. Kovács Pál Közszolgálati Újrakezdési Alapítvány, valamint elfogadta a testület a kulturális, valamint egészségügyi és szociális célú alapítványok tavalyi számadását.

Számos egészségügyi ellátást érintő kérdés után az önkormányzati támogatásra kiírt pályázatokat bírálták el a képviselők. A kérelmek alapján a szociális és egészségügyi szervezetek közül a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítványnak 500 000 forintot, a Dunaújvárosi Bölcsődékért Alapítványnak 400 ezer forintot ítéltek meg. A Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány 95 ezret, a KE-VE Alapítvány 508 ezret, a Szilágyi Alapítvány 145 ezret, a Kőrösi Diákalapítvány 113 ezret, a Rudas Alapítvány 230 ezret kapott. Támogatásoknál maradva: teljesítette a közgyűlés a Bartók új igazgatójának többletforrásigényét, ami megközelítőleg 1,2 millió forint. Ezen kívül pályázatokon való részvételről, önkormányzati céges beszámolókról, szerződésekről is támogatóan döntött a közgyűlés. Elfogadta a többcélú társaság megszűnése utáni pénzügyi beszámolót, és a Kulcs-Rácalmás-Dunaújváros Önkormányzati Szennyvíztársulás megszüntetését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!