Hírek

2015.12.23. 15:19

Ajándékot vittek a kevés pénzből élő kulcsi családoknak, időseknek

Kulcs - Tizennégyszeresen örömet okoztak a Kulcs a szívedhez elnevezésű civil közösség tagjai szerdán: hatalmas ajándékcsomagokat vittek a településen kevés pénzből élőknek, az időseknek, sőt, idén egy tehetséges diáklányt is megörvendeztettek.

Körmendi Erzsébet

A Kulcs a szívedhez civil közösség jótékonysági árverést szervezett a közelmúltban, hogy a felajánlásokkal megalapozza a karácsonyi adományosztását. A befolyt összegből bevásároltak, óriási pakkokat készítettek, és ezeket látogattunk el a községben szerény körülmények között élőkhöz...

A Kulcs a szívedhez csapata ajándékosztás közben, éppen Szitai Petráék háza elé érkeztek meg - elöl Jobb Gyuláné Zsuzsa és Fejes Brigitta

A körút elején Jobb Gyulánétól, a polgármester feleségétől tudjuk, hogy 14 családhoz látogatunk el ünnep előtti meglepetéssel, ezúttal a nyugdíjasokra is gondoltak, valamint felkaroltak egy tehetséges diáklányt, akinek jövőre kifizetik a kézműves szakkör tandíját. Ellátogattak karácsonyozni a kulcsi idősotthonba is, ahova több kiló gyümölcsöt vittek a lakóknak. Kaiserné Gödöny Erzsébet hozzáteszi: a Vöröskereszttől még tizenhárom csomagot vitt ki személyesen a helybélieknek, a Karitász révén pedig tízet. Az önkormányzattól kérték el a listát, így valóban azokat támogatják, akiknek jól jön a segítség ünnepek előtt.

Bence izgatottan tépte le a csomagolópapírt a játékautóról...

Közben megérkezünk Szitai Petráékhoz. Az asszony egyedül neveli három gyermekét, közülük Bence a legkisebb, aki azonnal elkezdi kicsomagolni az ajándékát, és megörül, amikor meglátja a nagy autót. A nagyobbak, Lázár és Paszkál az egyik dunaújvárosi sportáruház ajándékutalványának örülhetnek. Az édesanya pedig a nagy doboz tartalmát látva szólni sem tud: karton tej, három füstöltcsülök, egy rúd szalámi, 5 kiló szaloncukor, májkrémek, rizs, kakaó, 3 kiló sajt, hat beigli, több doboz tea, étolaj, zsír, cukor... - a csomagok összeállításánál figyelembe vették a család létszámát és a rászorultságot is. Horváth László hálás tekintettel mond köszönetet, felesége nevében is, aki éppen dolgozni van. Az idős férfi suttogva kíván boldog ünnepeket, beteg a torka, nem tud beszéni. Az üdülőövezet szélén lakó Horváth Erzsébet magához öleli Fejes Brigittát - elérzékenyülünk a hála és a szeretetteljes törődés láttán. Erzsébet egyedül neveli lányait, Veronika nyolcéves, kitűnő tanuló, Ramóna 14 éves, a kereskedelmiben tanul. Erzsébet és a kisebbik lánya fellép a betlehemes műsorban, segítenek, ahol tudnak, hisz ők is sok szeretetet kapnak.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!