Hírek

2013.12.04. 19:50

Rauf Norbert új szerepkörben

Daruszentmiklós - Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere megtiszteltetésnek érzi, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés tagjának választották.

Rankasz Brigitta

Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere a második ciklusát tölti települése szolgálatában. Feladatait mostantól új szerepkörben is ellátja. November 22-én tette le esküjét a Fejér Megyei Közgyűlésben. A Fejér Megyei Településekért Egyesület képviselőjeként Schrik István helyére és az ő ajánlásával került be a testületbe. Terveiről kérdeztük.

Rauf Norbert a szerves hulladékot égető kazán átadásán. A megye településeinek az uniós fejlesztési elképzelésekhez igazodó saját tervek kidolgozása lesz az elkövetkező hét év feladata. Fotó: archív

– A települések számára az egyik legfontosabb tényező az, hogy mennyi plusz forráshoz jutnak. Mi várható ezen a területen?

– A Fejér megyei települések számára az uniós fejlesztési elképzelések kidolgozása lesz az elkövetkezendő hét év feladata. Valószínűleg a források nagy része, főként az infrastrukturális jellegű beruházásokra szánt keretek, és más egyéb források jelentős része megyei szinten kerül elosztásra. Az eddigi régiós rendszer alapú felosztás előreláthatólag megszűnik a területfejlesztési pénzekre vonatkozóan, s megyei forráselosztás lép a helyébe.

– Segíteni tudja, hogy a települések minél több forráshoz jussanak?

– Nagyon szeretném, ha a megye települései minél nagyobb arányban részesülnének a fejlesztési a forrásokból, így legfontosabb számomra egy hatékony stratégia kialakítása. Ez már az első időszakban, a tervezésnél is elengedhetetlen. Hiszen a későbbiekben csak azok az elképzelésekre lehet majd pályázni, amelyeket terv szinten jóváhagytak. A polgármesterek számára fontos feladat, hogy elképzeléseiket mielőbb továbbítsák a Fejér Megyei Állami Főépítésznek továbbítsák.

– Melyek a legfontosabb feladatai?

– A települések elképzeléseit szeretném minél hatékonyabban támogatni. Jó lenne, ha a megye ezáltal is gazdagodna, az infrastruktúra gyors fejlesztését elengedhetetlennek tartom a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!