Hírek

2017.01.04. 14:35

Pazar évet zárt az MMK - Közel kétszázezer látogatójuk volt az előző évben

Dunaújváros - Elkészült az előző év statisztikája a Munkásművelődési Központban. Sikeres év áll mögöttük.

Balla Tibor

A számok önmagukért beszélnek. Az elmúlt esztendőben 594 saját rendezvénye volt az MMK-nak, amit házon belül valósítottak meg. Ebben nincsenek benne azok az adatok, amikor a városi nagyrendezvényekhez adták a munkájukat. A látogatottsági adatok is impozánsak, közel kétszázezer (194 720 fő) látogatójuk volt az előző évben. Ez ötvenezerrel több, mint a tavalyi összesítésben olvasható.

Kováts Rózsa, az intézmény igazgatója úgy gondolja, hogy a látogatószám növekedése köszönhető egyrészt az új kiállítótérnek, a néptáncosrendezvényeknek, mint az I. Pünkösdi rózsa gyermeknéptánc találkozó, csakúgy, mint a szabadtéri színházi előadásoknak, ahol a tér miatt egy-egy rendezvényre sokkal többen látogattak el, de a nyári táborok is nagy létszámot vonzottak be. Ugyancsak sikertörténetete jelentenek a komolyzenei estek, a szabadtéri előadóestek, amelyek esetenként száz, százhúsz fős nézőközönség előtt zajlottak.

Kováts Rózsa második esztendeje vezeti az intézményt

Ez a második ciklus, amit intézményvezetőként zárt és fontosnak tartja kiemelni, hogy mára már összeállt a csapat, kialakult egy családias jellegű közösség, akik azért dolgoznak, mert dolgozni együtt nagyon jó. Büszke rá, hogy bővült, sokrétűbb lett az MMK profilja. Olyan értékközvetítő dolgokkal, amik eddig hiányoztak. Ilyen például, hogy négy könyvbemutatót tartottak, írókat, költőket láttak vendégül. Megpróbálják az ünnepeket ismét megünnepelni.

Megtartották a Magyar népdal napját, részt vettek a Kultúrházak éjjel, nappal programban. Operettestekkel is bővült a kínálat, amelynek sikerében nem voltak teljes mértékben biztosak, ám szembesülniük kellett azzal, hogy van egy réteg, amely célzottan érkezik az MMK-ba, mégpedig az időseb, vagy nyugdíjas korosztály. Ennek köszönhetően nagyon zajos sikerrel zajlanak az ilyen típusú előadóestek.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes nem csak színpadon lép fel, népszerű táncházi rendezvényeket is tartanak
Fotó: Ady Géza

Kováts Rózsa úgy értékeli, sikerült a hagyományőrző rendezvények felé elmozdulniuk. Nem csoda, hiszen az intézményvezető már többször kijelentette: A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes a szívem csücske volt, van és lesz . Ennek megfelelően tavaly komoly hangsúlyt kaptak az ő dolgaik.

Megújult a próbatermük, újak a tükrök, a padozat, új öltözőket kaptak, hogy otthonosan érezzék magukat. Az előző évben hatvannégy fellépést tudhat maga mögött a Vasas, amik többségére az intézményvezető is elkísérte őket. Fontos, hogy 72-re nőtt a kisközösségek száma az intézményben, melyek közül a betegek képviseletét ellátók térítésmentesen vehetik igénybe a termeket.

A legnagyobb és leglátványosabb fejlődés az önkormányzat támogatásával kívül, belül megújult az épület. Új ablakokat kaptak, új parketták, járólapok fedik a termeket, mindenhová új függönyök is kerültek, hogy otthonossá váljanak a terek és lassan az egész épületben egyforma székek vannak. A modern kor szellemében a földszinten, az első emeleten és az udvaron is nyílt wifi elérést biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!