Hírek

2015.07.16. 15:13

Ökoöltözetek útja Dunaújvárosba - Ez is egyfajta újrahasznosításként fogható fel

Dunaújváros - A MAG utóhatásaként jótékony célra adományoztak a fesztivál szervezői egy furgonnyi ruhát, cipőt.

Pekarek János

Egy jó erősen megpakolt furgonra való ruhaneművel gazdagodott tegnap a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaújvárosi szervezetének támogató szolgálata. Az egykori Junior Cipőgyár Kallós Dezső utcai épületében vehették át a használt, de ahogyan mondani szokták, viseletre alkalmas gyerek- és felnőttruhákból, cipőkből álló kollekciót az adományozóktól.

A ruhaneműk átadásánál (balról) Hargittai Veronika, Vészity Kata és Farkasné Nagy Zsuzsanna. Fotó: A szerző

Alapos olvasóink a helyszínből talán már sejtik az adományozók kilétét és az adományok eredetét. Hiszen néhány hete a Junior Cipőgyár évek óta üresen álló üzemépületében szervezték meg a kéthetes MAG Ökofesztivált, ezt a környezetvédelmi előadássorozatot. Ennek keretében rendeztek ruhabörzét is. Azzal a módszerrel, hogy aki hozott is ruhát, az két szatyornyit ingyen vihetett el a többiért ugyanolyan kedvezményes árat kellett fizetnie, kilóra, mint a többieknek. A megmaradt öltözet ment most jótékony célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!