Hírek

2014.04.25. 17:40

Molnár J. Frigyes: lelke kincseit adta át a diákoknak

Nagyvenyim - A Padlás csodás előadásával örvendeztették meg a Kossuth iskola a szülőket és az intézmény öregdiákjait pénteken.

A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskolának mind a kétszázhetven diákja fellépett a Suligála tegnapi nagy produkciójában, a Padlás című előadásában. Az intézmény óriási tornatermében talpalatnyi hely nem maradt üresen, szülők, nagyszülők voltak kíváncsiak a nebulók szereplésére, és ott voltak az öregdiákok is, akik a délutáni programok után közös osztálytalálkozón elevenítették fel az egykori élményeiket. A Padlás összefogott előadásáért, remek koreográfiáiért, betanításáért csak elismeréssel szólhatunk Wolf Györgyné igazgatóhelyettesről, aki rendezőként és ötletgazdaként irányította a produkciót, amelynek színre viteléből Tóthné Kolmankó Diána, Tükör Balázs és Gere Szilvia – ők ketten szólót is énekeltek – valamint az osztályfőnökök is oroszlánrészt vállaltak. Kundra Lászlóné igazgató elismeréssel szólt a diákok lelkesedésedéséről, és elmondta: a Kossuth egységét, a közösségük összetartó erejét példázza a suligála, amelyet ebben a formában második éve rendeznek meg.

Molnár J. Frigyes emléktáblájának koszorúzásával folytatódott a nagyszabású program. Az iskola első igazgatójáról, a küldetéstudattal megáldott, megszállottan dolgozó pedagógusról Szabóné Lőrincz Ilona polgármester emlékezett meg. A Kossuthból hatvan évvel ezelőtt elballagott Baricza Mihályné kérdésünkre elmondta, Molnár J. Frigyes mindenkihez közvetlen volt. A férje, Baricza Mihály hozzátette: kérvényíró, színdarabot betanító, méhész és igazgató volt egyben. Születésének 103. évfordulóján múlt, jelen és jövő találkozott, hiszen a diákok a jövő nemzedékének tehetségét mutatják, míg a 10, 20, 30, 40, 50, 60 éve ballagottak találkozója a múltat köti össze a jelennel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!