Hírek

2017.06.25. 14:40

Kivitelezőt választottak az új baracsi óvoda megépítéséhez

BARACS - Jelentős állomásához érkezett a baracsi óvodaépítés története. A baracsi önkormányzat múlt héten tartott képviselőtestületi ülésének napirendjén az első pontban a leendő új óvoda felépítéséhez választották ki a kivitelezőt.

Horváth László

A pályázatra két cég adta be ajánlatát, amelyből csak egy lett érvényes. A döntés után a részletekről Várai Róbert, Baracs polgármestere adott tájékoztatást.

- Az óvodaépítés projektjét még a 2010 előtti testület kezdte - avatta be lapunkat a történetbe Várai Róbert. Az eredetileg kijelölt területen nem volt megvalósítható az építkezés, így 3-4 év eltelte után esett a választás a mostani helyszínre. Az évek múlása azonban alaposan megdrágította a beruházást, ezért a szakértők által becsült bekerülési költségnél jóval nagyobb összegről szóltak a mostani megvalósíthatósági ajánlatok. Összességében 300 millió forintos projektről döntöttünk, amelyet nagyon alapos és olykor késhegyre menő viták előztek meg, több fordulón keresztül. Sajnálatunkra az olcsóbb kivitelezői pályázat érvénytelen lett, így a bírálóbizottság javaslata alapján - egy tartózkodás mellett - a szabályoknak megfelelő, másik ajánlatot fogadta el a testület. Bízunk benne, hogy hamarosan elkezdődhet az építkezés, és jövő őszre már az új óvoda is megnyithatja kapuit - fejezte ki reményeit a döntés után a községi elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!