Hírek

2013.11.29. 20:20

Karácsonyi finomságok olvasóink receptjeiből

Dunaújváros - Karácsonyi ételek címmel jelent meg lapcsoportunk újabb recepteskönyve. Felkészülés indul.

Szabó Szabolcs

Szakácskönyvünk szerzőinek a Hírlap főszerkesztője, Várkonyi Zsolt adta át az új kötetet (Fotó: Ady Géza)

- Bizonyára szegényesebbek voltak a régi idők karácsonyai, ám az egymás iránti szeretet, a közeledés, sohasem hiányzott. Az ´50-es években számunkra az volt az ajándék, hogy együtt van a család. Fenyőfa? Hát, inkább csak egy-egy fenyőágat díszítettünk fel és nagyon örültünk, ha volt e kis ágon néhány házi készítésű szaloncukor fogalmaz lapcsoportunk, a PLT által kiadott újabb remek szakácskönyv egyik helyi szerzője, aki a Karácsonyi ételek könyvét gazdagította receptúráival.

A Dunaújvárosi Hírlap terjesztési területéről is számos remek recept gazdagítja az ünnepi kötetet, amelyről az avatott szerzőkkel beszélgettünk pénteken délután.

- A mi családunknál van egy hagyományos étrend, amelynek egyik alapvetése a húsleves. E nélkül nincs családi ünnep, névnap, születésnap: húslevesnek lenni kell. A receptet még nagyanyámtól örököltem és bízvást mondhatom, hogy bevált, hiszen már az unokák is követelik, pedig sajnos ritkán esznek igazán jó húslevest. Sajnos, a házi készítésű halászléből a halat egyre kevesebben szeretik, de hát ez már egy másik nemzedék. Számunkra a karácsony a legfőképp a családról, az főzünk, sütünk, amit szeretnének vallott lapunknak az ünnepi menüről egyik szerzőnk. A karácsonyi menü morzsolgatjuk e szavakat és nem találunk jobb kitérőt, mint lapozgatni legújabb kötetünket, amely recepteket kínál és egyben a hagyományokat felidézve rögzíti: egy jó szakácskönyvnek ott a helye a karácsonyfa alatt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!