Hírek

2010.05.31. 02:28

Időutazás a török korba

Dunaföldvár - Vasárnap immár tizenegyedik alkalommal rendeztek várjátékokat Dunaföldváron - ezúttal a török időkbe repültünk vissza.

Gallai Péter

- Ennek a török megszállásnak nagyon örülünk, ráadásul nem is tart százötven esztendeig, mint egykoron. Szóval itt a pazarul felújított várudvar, ideális környezet a programokhoz. Földvárnak nagy értéke ez a hely, amit ki kell használni - fogalmazott Horváth István.

A XI. Várjátékok témája ugyanis a török hódoltság időszaka volt, korabeli ruha- és fegyverbemutatóval, hastáncosokkal, a Magyar László Gimnázium színjátszói pedig a Szaffi című darabbal készültek. Stílszerűen hívogatott az isztambuli pecsenye is, valamint a kebab és a vasalt csirke a konyhasátorban. Vásárfiaként kerámiakat, bőrdíszműveket is lehetett vásárolni.

Sajnos amilyen kellemes volt a délelőtti időjárás, a nap második felében már barátságtalan fellegek gyülekeztek, s ha szerencsére nem is özönvízzel (mint az országban sok helyütt) érkeztek, de a kiadós zápor bizony alaposan megcsappantotta a látogatók számát. Az Egri Vitézlő Oskola tagjai már kisebb közönség előtt adhatták elő Egy török portya kalandos históriáját, de nem a vitézeket kemény fából faragták...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!