Hírek

2014.06.05. 20:30

DUDIK - Több mint zenei élmény

Úgy néz ki: 2014-ben a természet is a dunaújvárosi fesztivál mellé áll, így rendben és időben megrendezik a bulit június 12-14. között, ami a zenei előadások mellett kulturális vonalon is erősítve, egyéb szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget is kínál. Megfizethető áron.

Gallai Péter

A Duna áradásától most egyáltalán nem kell tartani, és a mostani előrejelzések szerint az idő is jól lesz a jövőhéten. Így mindenki veheti – szó szerint – a sátorfáját, vagy a fűben ugrálós cipőjét, hogy felszabadult napokat tölthessen el úgy, hogy nem kell az ország távoli pontjára utazni egy fesztiválért. Elég csak lemennie az ország egyik legszebb helyére, a Szalki-szigetre. Ahol sem a drága árak, sem a szúnyogok miatt nem kell félni.

A látogatóbarát árképzés a söntéspultoknál is visszaköszön majd, hiszen fél liter sört 350 forintért mérnek majd, egy deciliter borért pedig 90 forintot kell fizetni, a fröccsnek való pedig rendes szódavíz lesz, nem méregdrága ásványvíz. A szomjoltás mellett éhen sem marad senki, hiszen például hamburger, lángos, gyros, sült krumpli várja a vendégeket, és újdonságként a corn dog (bundában sült virsli) is megjelenik a kínálatban – méghozzá nagyobb sátorban, a gyorsabb kiszolgálás érdekében.

A három nap alatt tizenkétezer látogatóra számítanak a dunaújvárosi Duna-parton, a Szalki-szigeti helyszínen, ahol sátorozni is lehet (Fotó: DUDIK/Myke)

Persze a körítés mellé kell a beltartalom is, ami igen erősre, s még színesebbre sikerült, mint az előző években. A szervezők azt szerették volna, hogy a zenei kínálat mellett a képző- és színházművészet, valamint az építészet is teret és helyet kapjon a DUDIK-on. Elég csak azt említeni, hogy a bulizók két Munkácsy-díjas művésszel, Móder Rezsővel és Várnai Gyulával találkozhatnak, és kipróbálhatják performanszaikat, installációikat és a MOME építész hallgatói is egy látványos fesztiválelemmel készülnek, ami „arca, jelképe” lehet az idei rendezvénynek. A közönség így aktív és szerves résztvevője lehet a különböző művészeti ágakban bemutatott alkotásoknak.

A régió, illetve Dunaújváros legnagyobb ilyen jellegű eseménye már igazolta életképességét, sokan egész évben már számolják a napokat a rajtig. Nos, nekik és mindenki másnak üzenjük: már csak hatot kell aludni és kezdődik, kezdődik a DUDIK!

Ingyenes autóbuszok indulnak

A tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal is díjmentes le- és feljutási lehetőséget kínálnak a fesztiválozóknak a Béke térről induló autóbuszjáratok.

A rendezvény napjain a Béke tér – Vasmű út – Dózsa György út – Baracsi út – Magyar út – Szalki-sziget útvonalon 17 és 19 óra között óránként egy autóbusz indul a Béke térről. 19 és 23 óra között pedig félóránként közlekedik egy autóbusz. Visszafelé, a Szalki-szigetről hajnali egy órakor négy járat indul, majd 01 és 05 óra között harminc percenként egy autóbusz közlekedik a központ felé.

A megállókban ki lesz helyezve a külön menetrend, a buszokon pedig a DUDIK tábla. A felszálláshoz nem kell karszalag, vagy jegy, azt mindenki ingyenesen használhatja.

Foci vb a DUDIK alatt - Minden meccset élőben lehet nyomon követni

A fesztivál szervezői igyekeztek mindenkire gondolni, így a focirajongók közül senki sem marad le kedvenc csapata meccséről. Közösségi élmény és szurkolás a DUDIK-on!A férfiemberek számára, már persze aki szereti a labdarúgást, a legnagyobb esemény a világbajnokság. Azonban senkinek sem kell választania a DUDIK és egy-egy remekbe szabott találkozó között, ugyanis a fesztivál területén óriáskivetítőn, egy külön sátorban lesznek követhetőek a vb eseményei. Arról nem is beszélve, hogy teljesen más hangulata van a közösségi focinézésnek, tehát már csak ezért sem érdemes odahaza maradni.

A fesztivál alatti mérkőzések órarendje a következő.

Június 12. csütörtök, 22 óra: A csoport, Brazília–Horvátország (Sao Paulo).

Június 13. péntek 18 óra: A csoport, Mexikó–Kamerun (Natal). 21 óra: B csoport, Spanyolország–Hollandia, (Salvador).

Június 14. szombat, 00 óra B csoport, Chile–Ausztrália, (Cuiabá). 18 óra C csoport: Kolumbia–Görögország (Belo Horizonte). 21 óra: D csoport, Uruguay–Costa Rica (Fortaleza).

Június 15. vasárnap 00 óra: D csoport, Anglia–Olaszország (Manaus). 03 óra: C csoport, Elefántcsontpart–Japán (Recife).

 

Ők nyertek belépőt a DH játékán

Mint minden évben, a szervezők jóvoltából ezúttal is nyereményjátékot hirdettünk a Dunaújvárosi Hírlapban, a helyes megfejtők között négy bérletet sorsoltunk ki szerdán. Az olvasói aktivitás ismét jelentős volt, több mint kétszáz újságból kivágott szelvény, illetve e-mailen küldött megfejtés érkezett szerkesztőségünkbe.

A szerencse végül az alábbiakra mosolygott rá: Kiss Mónika (Dunaújváros), Sebestyén Gábor (Dunaújváros), Pintér Árpádné (Dunaújváros) és Csiri Péter (Dunaújváros). A nyerteseket telefonon értesítjük, akik a fesztivál főbejáratánál vehetik majd át belépőiket, személyazonosságuk igazolása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!