Hírek

2013.03.29. 16:30

Dávid nem érzi jól magát iskolájában

Dunaújváros – Nem sokat javult a helyzet Ötvös Dávid körül: a kisfiú és nagyanyja változatlan gondokkal küzdenek ma is.

Pekarek János

Sátoros ünnep közeledtével fontosnak éreztük az érdeklődést kis patronáltunknál, Ötvös Dávidnál, akit nagyanyja, Csepke Béláné egyedül nevel, mióta a nagypapát több mint másfél éve elütötte egy gyorshajtó autós a Dózsa György egyik gyalogátkelőjén áthaladva.

Bár a két, nagyon-nagyon egymásrautalt embernek, nagymamának és unokájának sokan segítettek azóta, helyzetük nem sokban változott.

Ötvös Dávid és nagymamája

Csak annyiban, hogy év elején Dávidot meglátogatta édesanyja, aki születésekor lemondott róla. A Nyírségben nagy szegénységben élő, nagycsaládos nő életében először látta a fiút. Talán az itteni szegénység láttán azonban hamar visszautazott. Adni se, vinni se tudott semmit.

Maradtak viszont a pénzgondok. A havi számlákat fizetni kell(ene), s az áram- és a vízdíjak erősen fölhalmozódtak a Béke városrészi panellakásban. Az áramot kishíján kikapcsolták: Csepkéné már a berendezési tárgyak eladogatásába fogott, de ezzel sem volt szerencséje. Becsapták: nem kapta meg a kialkudott pénzt. Baráti kölcsönből fizette ki az áramot. Még rosszabb, hogy a kisfiú nem érzi jól magát iskolájában, nehezen tanul: lehet, hogy kisegítő intézménybe kell vinni. Ráadásul sűrűn keveredik verekedésbe. Kezd kialakulni egy klasszikus nevelési regény...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!