Hírek

2009.08.04. 02:26

Beköltözik a TV2!

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Főiskolán pallérozódnak tovább a TV2 kereskedelmi csatorna sajátnevelésű médiatanoncai. TV2 Akadémiának hívják majd.

Szabó Szabolcs

Míg a pótfelvételizők a felsőoktatás last minute járataira próbálnak felkapaszkodni a Dunaújvárosi Főiskolán, a hazai kereskedelmi televíziózás egyik piacvezető kanálisa, a TV2 szorosabbra fűzte már eddig is serényen ápolt kapcsolatát az intézménnyel.

A vaskos szerződéssel is alátámasztott testvéri viszony gyökerei egészen 2006 tavaszáig nyúlnak vissza. A TV2 egyik műsorbeszállítója, az Interaktív cég szakmai segítségével építették fel a hazai viszonylatban egyedülállónak számító Déri János Kommunikációs Intézet professzionális stúdióját. E műsorgyártó falai közé költözik a TV2 Akadémia, ahol gyakorlati képzések várják a jelen és az eljövendő médiamunkásait. A kereskedelmi csatorna DF-es helyfoglalása tudatosan épített partnerkapcsolat, mely ez év tavaszától Hadas Kriszta televíziós újságíró vezetésével gyarapodik.

A főiskola kommunikáció és médiatudomány szakján, levelező képzési formában fogadja majd a hatályos felvételi eljárás keretében felvételt nyert TV2 Akadémia hallgatóit. A csatorna médiaképzésében résztvevő diákok így egy speciális, négy féléves tanterv szerint haladva diplomát szerezhetnek majd a főiskola által kínált alapképzésben is.

A DF részéről dr. András István, a kommunikációs intézet igazgatója a kapcsolat szentesítésekor hozzáfűzte: Az intézmény és a TV2 is nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatorientált képzés megvalósítására, melynek hátterét a rendelkezésre álló infrastruktúra a jövőben is garantálja.

A TV2 Akadémia részleges vidéki letelepülésével párhuzamosan a tévéből már ismert szakemberek is érkeznek a DF saját és bérelt hallgatóihoz. Már csak az a kérdés melyik országos rádió követi a csatornát Újvárosba.

Más! Augusztus 10-ig lehet jelentkezni az idei pótfelvételin meghirdetett képzésekre. A főiskolán induló szakok és képzések listáját megtalálhatják a http://www.duf.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!