Hírek

2013.05.07. 18:49

A jövő héttől felszabadul a Pincesor

"Menekülőútnak" nevezik az autósok a Pincesort, nem véletlenül. Ezen kikerülhető a belvárosi forgalom az észak felé tartók számára. Amennyiben...

Pekarek János

Hetvenegy nappal ezelőtt, február 27-én szakadt be az útburkolat a Pincesoron, egy váratlan vízvezeték-meghibásodás miatt. A kiömlő víz, amely szerencsésen elfolyt  a közeli Alsófoki-patakban, több köbméteres krátert vágott az úttestbe, felbontva az aszfaltburkolatot is.

A Pincesort lezárták a gépjármű-közlekedés elől. A vízvezetékrendszer meghibásodását gyorsan elhárították, a kráter eltüntetése azonban fogósabb feladatnak bizonyult.

Sohonyai Richárd a lezárt Pincesoron rövidíti le az utat az Óvárosba. Az autósok még nem tehetik (Fotó: Lázár Zsolt)

Amint Fekete Györgyitől, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. szóvivőjétől megtudtuk, a csőtörés utáni rekonstrukció befejeződött, a krátert betömték, már csak az aszfaltozás van hátra. Ezt a munkát azonban sokáig hátráltatta a váratlan, március eleji tél, majd a hosszú esőzés.

Ez azért is érintette fájdalmasan az autósokat, mivel a Pincesor gyakorlatilag az egyetlen olyan útvonal, amelyen a Martinovics utcáról a Magyar útra hajtva kikerülhető több közlekedési lámpa a városból észak felé igyekvők számára.

A Pincesor kedden is le volt zárva. A vízmű szóvivője  megjegyezte: az aszfaltozás is kész napokon belül, legkésőbb jövő héten megnyitják az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!