Hírek

2016.06.02. 18:35

A jó ember élete

Dunaújváros - Nagyon sokan emlékeztek meg a május 10-én elhunyt Torontáli Elemérnéről, Anna néniről, városi polgárról.

Torontáli Elemérné Fülep Anna dunaújvárosi tisztelői csütörtök délután búcsúztak el a Dunaújvárosért Díj május 10-én, 89 éves korában hirtelen elhunyt kitüntetettjétől az Intercisa Múzeum nagytermében. Jelen volt Gombos István, a város kulturális ügyeiért felelős alpolgármestere és dr. Kovács Miklós, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke is.

Képünk Torontáli Elemérné, Anna néni búcsúztatásán készült. Fotó: Ady Géza

Farkas Lajos, a múzeum igazgatója köszöntötte a termet zsúfolásig megtöltő emlékezőket, majd Horváth Klára idézte fel az elhunyt eseményekben és megpróbáltatásokban, tapasztalatokban és szeretetben gazdag életútját, Mátészalkától Auschwitzon át Dunaújvárosig húzódó emlékét. Dr. Kovács Miklós itt adta át Anna néni családjának azt a kézműves mesterségért alapított emlékérmet, amivel a kamara áprilisban szerette volna kitüntetni őt - erre már nem kerülhetett sor.

A városi Jószolgálati Otthon gondozottjai régi támogatójuk, Anna néni halálhírét hallva emléktáblát készítettek, hogy így köszönjenek el tőle. A tábla felirata: Torontáli Elemérné - Élete ihletett volt, emléke áldást hozó . Az emléktáblát az otthon vezetője, Kecskés Rózsa hivatali elfoglaltságai miatt lapunk munkatársa, Pekarek János adta át a gyászoló család tagjainak. Megemlítve a Jószolgálati Otthon lakói által bizonyítottakat: a jó emberek élete azután is folytatódik, hogy meghaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!