Hírek

2015.07.23. 17:47

Húszönt éve írtuk - A forgalmi értékekről

Dunaújváros - Fejlesztési elképzelések öt pontban. Állami bérlakások vásárlása. Repülési álmok...

Pekarek János

Egy, a közelmúltban megtartott tanácskozáson a városi tanács szakapparátusának vezetői és Illéssy István, városunk országgyűlési képviselője, valamint az SZDSZ több helyi szakértője abban állapodtak meg, hogy egy tájékoztatóban vázolják mindazokat a fejlesztési elképzeléseket, amelyekhez szívesen fogad tőketársulást a város, s amely egyúttal információt nyújt a tervezett beruházások előkészítettségéről, az egyéb befektetési lehetőségekről. Az öt elképzelés: impozáns, nagyméretű bevásárlóközpont a 6-os út mellett. A felszabaduló szovjet laktanya oktatási, művelődési központtá fejlesztése. a Szalki-szigeti szabad strand és kemping mellett, azoktól északra korszerű üdülőközpontot lehetne kialakítani, a rácalmási Nagy-szigetet is magában foglalva. Iparfejlesztési tartalék terület a vasmű és a 6-os út mellett, amely akár iparvágánnyal is kiszolgálható.

Végül: rövidesen elkészül a Vörös Hadsereg útja (ma: Aranyvölgyi út), Baracsi út, Fehérvári út új csomópontja. Ennek a Pentele városrész felé eső oldalán áruház építését irányozza elő a rendezési terv.

Nem akar nyugvópontra jutni az állami bérlakások értékesítésének ügye városunkban. A panaszok szerzői felháborító igazságtalanságnak tartják, hogy csak a forgalmi érték 40 százalékáért vásárolhatók meg jelenleg a bérlakások, szemben a legelsőként értékesített Kun Béla utcai bérház lakásaival, amelyekért csupán a forgalmi érték 15 százalékát kellett kifizetni a szerencsés lakóknak.

Egy hete hírül adtuk: elgázolt egy ismeretlen nőt a hajnali személyvonat július 16-án városunk határában, nem messze az újtelepi vasúti felüljárótól. A rendőrség mindmáig nem tudta megállapítani a meghalt személy kilétét. Ezért kérik, hogy aki bármilyen információval tud szolgálni, jelentkezzen személyesen vagy telefonon a helyi rendőrkapitányságon.

Azok, akik repülni szeretnének, most már megtehetik a kisapostagi repülőtéren...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!