Hírek

2009.11.17. 03:29

A Duna főutcái

Rácalmás - A nemrég megalakult Duna Partnerségi Hálózathoz egyre több település csatlakozik. Kihasználnák a lehetőséget, hogy az unió a Dunára fokuszál az elkövetkezendő években. A Duna-stratégia alakításába hazánk is aktívan bele akar szólni...

nincs nev

A munkafolyamat nagy tempóban kezdődött el, derült ki a megbeszélésen. A Studio Metropolitana szakembere, Török Lívia bemutatta például azt a készülő projektet, amely a Duna felső - Esztergomtól Dunaújvárosig terjedő - szakaszát érinti, és szerénytelenül a Budapest metropolisz térség elnevezést kapta. Török Lívia szerint nagy előny, hogy az érdekeltek közösen fogalmazhatják meg a programban a Duna-partok jövőképét, a fejlesztési irányokat a főváros térségére vonatkozóan - a Duna Főutca Program keretében.

Hasonló javaslatokat, akár térségi elgondolásokat várnak más területekről is. Az elsődleges célok a következők: a Duna-völgy turisztikai potenciáljának növelése, a civil társadalom erősítése, a kulturális sokszínűség megtartása és erősítése. Kiemelt fontosságúnak tekintik természetesen a Dunával kapcsolatos környezetvédelmi, vízés energiagazdálkodási szempontokat.

A konferencián Vér Szilveszter városfejlesztési főtanácsos ismertette a dunaújvárosi elképzeléseket. Tagokat, elnökséget is választott a Duna Partnerségi Hálózat: a Duna menti Városok Együttműködési Fórumának soros elnökeként dr. Kálmán András, a Duna Településszövetség részéről pedig Molnár Gyula, Dunavecse polgármestere lett tagja a szervezet elnökségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!