Hírek

2017.07.18. 18:45

Nyugdíjkérelmek esetén új helyen történik az ügyfélfogadás

A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának Társadalombiztosítási Osztálya a volt Bánki iskola épületébe költözött július elején.

Körmendi Erzsébet

A Társadalombiztosítási Osztály dolgozói foglalkoznak a nyugdíjkérelmekkel és a családtámogatásokkal. A kétféle feladat közül a nyugdíjügyeket az új helyszínen, a volt Bánki iskolai épületben – Bercsényi utca 2. szám alatt – kialakított ügyfélfogadási helyiségben intézhetik az érintettek. A családtámogatási ügyekben viszont az ügyfélfogadás továbbra is a dunaújvárosi kormányablakban történik.

A nyugdíjkérelmek esetén a dunaújvárosi és a sárbogárdi járás illetékességi területén élők kérelmeit fogadják be az új helyiségben, a volt Bánki épületében. Dr. Ruzicska Renáta, a Dunaújvárosi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese részletezi az ügyeket, amelyek ezen az új helyszínen intézhetők.

Hódos Gabriella segít az ügyfélnek az adatlap kitöltésében

- Nyugdíjkérelmek esetében az öregségi nyugdíjjal, a korhatár előtti ellátással, a hozzátartozói nyugellátással, a baleseti hozzátartozói nyugellátással, a rokkantsági járadékkal, baleseti járadékkal foglalkoznak a kollégák, valamint lefolytatják az adategyeztetési eljárást is. Az ügyfélfogadás hétfőn és szerdán 9 és 15 óra között van az új helyszínen, a Bánki régi épületében, amelyet sokan keresnek fel az említett időpontokban. Az első tapasztalatok jók, az ügyintézés zökkenőmentes, a visszajelzések kedvezőek - mondta a hivatalvezető-helyettes.

Hozzátette: - Július 6-tól ugyanitt tart ügyfélfogadást már a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Egészségbiztosítási Osztálya is csütörtökönként 8.30-tól 15 óráig (ebédidő: 12 és 12.30 óra között van). Tehát ne az irodaházba, hanem a volt Bánkiba menjenek mindazok, akik taj- vagy EU-kártya kiadását, külföldön létrejött biztosítás bejelentését, jogviszony rendezését intézik, továbbá oda tartozik a hatósági bizonyítvány iránti kérelmek átvétele a csok-hoz, az eu-s rendeletek szerinti formanyomtatványokkal kapcsolatos ügyintézés, utazási költségtérítési utalványok átvétele. Valamint a táppénz, baleseti táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj intézésére, regisztrációs lapok átvételére elektronikus ügyintézéshez szintén az új helyszínen van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!