Hírek

2017.06.25. 16:20

Az alapító két osztály találkozott - Hatvan évvel az érettségi után is tartják a kapcsolatot

DUNAÚJVÁROS - A sztálinvárosi Általános Gimnázium alapító két osztálya gyűlt össze szombaton délelőtt osztálytalálkozóra a Dunaferr Kokszoló szabadidőparkjában.

Balla Tibor

Dr. Rutai István, a találkozó főszervezője lapunk kérdésére elmondta, voltak, akik vidékről érkeztek, fiúk, lányok, és kezdő oroszosok voltak, de volt egy másik osztály is a haladóbb oroszosokból összeállítva. Akkor még koedukált osztályok voltak, de harmadikra szétválasztották őket, és lett egy fiú- és egy lányosztály is. Lényegében ők alapították a gimnáziumot, és nem kevesebb, mint 60 évvel ezelőtt érettségiztek, 1957-ben. Miután együtt kezdtek, az osztálytalálkozókat is mindig együtt tartják, nem külön a két osztály.

Dr. Rutai István elmondta, minden ötödik esztendőben találkoznak, de előfordul, hogy gyakrabban is. Néha egyiküknek eszébe jut, és meghívja az egész társaságot, például Keszthelyre, Kulcsra. Az idő persze egy kissé szétszórta őket a világban, ketten Amerikában élnek, akad, aki Németországban, Budapesten, Sárospatakon, de a mosolygós társaság több mint fele Dunaújvárosban, vagy az agglomerációban él a mai napig. Karrier szempontjából is kiválónak mondható a két osztály, majdnem mindenki diplomát szerzett. Mint mondják, ennek oka talán az lehet, hogy jó tanáraik voltak, mert rajtuk nagyon sok minden múlik.

Egy rendkívül összetartó, jó közösségről beszélhetünk. A csoportképre összeálló vidám embereket elnézve kissé elképzelhetetlennek tűnik, hogy immár hatvan esztendeje hagyták el a középiskolát.

Ami még inkább örömre ad okot, hogy egykori tanárukat, Hammerl Ferencet is maguk között tudhatták a találkozón, teljes szellemi és fizikai frissességben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!