Hírek

2017.04.14. 18:25

A Szakmák éjszakáján nyitott kapuval várnak

Dunaújváros - "Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg" - ezzel a mottóval kezdődik idén is a Szakmák éjszakája.

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményében lehetőség lesz egy-egy munkafolyamatba betekinteni illetve kipróbálni április 21-én, pénteken 18-tól 22 óráig. Nem csak diákoknak, nem csak a szülőknek, a kíváncsiaknak is. Tavaly 121 településen, 299 helyszínen több mint 43 ezer látogatót fogadtak a szakképző intézmények, ezzel már első alkalommal a legnagyobb magyarországi pályaorientációs rendezvénnyé vált. Idén várhatóan újabb intézmények és vállalkozások kapcsolódnak a rendezvényhez Magyarországról és a szomszédos országokból. A Szakmák éjszakája rendezvény elsődleges célja a szakmák kipróbálása, amire nemcsak a fiatalokat és szüleiket várják, hanem a pályamódosító, illetve a szakképzés iránt érdeklődő felnőtteket is. Az intézmények kapui mindenki előtt nyitva állnak ez alkalomból.

Matolcsi András kétmunkahengeres gyártósort mutatott be Fotó: Zs. E.

Az országos rendezvényen részt vesz a DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakközépiskolája, a DSZC Dunaferr Szakközép- és Szakiskolája, a DSZC Hild József Szakközépiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma, a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája, a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma, a DSZC Rudas Közgazdasági Szakközépiskolája és a Kollégiuma, DSZC Szabolcs Vezér Gimnáziuma és Szakközépiskolája is bemutatókkal a pelenkázástól a csokoládékészítésig.

A Szakmák éjszakája országos rendezvénysorozatának ideje alatt a helyközi tömegközlekedési eszközök (vasút, autóbusz) 50 százalékos kedvezménnyel vehetők igénybe a rendezvényi helyszínek igazolásával, a következő módon: az odaútra meg kell vásárolni a teljes árú menetjegyet, a rendezvényen le kell bélyegeztetni az intézmény bélyegzőjével, valamint el kell kérni az erről szóló igazolást. Hazafelé a jegyellenőrnek a lebélyegzett jegyet és az igazolást kell felmutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!