Hírek

2017.02.21. 19:30

Jól halad a jótékonysági licit - Még Ön is csatlakozhat

Baracs - Háromszázhetvenezer forintos licitnél állt kedden délután az a jótékonysági árverés, amelyet Baracs egyik köztiszteletben álló családjának a javára szerveztek a helyi önkormányzat hivatalos honlapján.

Pekarek János

A négy iskolás gyermeket nevelő család rossz anyagi körülményeik, a családfő tartós betegállománya ellenére nem kért segítséget: egyik ismerősük, szerzett tudomást helyzetükről...

Háromszázhetvenezer forintos licitnél állt kedden délután az a jótékonysági árverés, amelyet a község egyik köztiszteletben álló családjának javára szerveztek a helyi önkormányzat hivatalos honlapján, a baracs.hu-n.

Az árverést a súlyos beteg, negyvenhárom éves Simon Attila és családja javára rendezik. A négy iskolás gyermeket nevelő család rossz anyagi körülményeik, a családfő tartós betegállománya ellenére nem kért segítséget: egyik ismerősük, a fafaragó, fegyverkovács Aranyos Sándor véletlenül szerzett tudomást helyzetükről, és javasolta a közösségi akciót.

A négygyerekes Simon Attila második éve küzd betegségével Fotó: Zsedrovits Enikő

Mindjárt fel is ajánlotta az árverés tárgyául egyik messze földön híres, díszesen faragott, tőrös túrabotját, azzal, hogy az árverésen befolyt összegből a Simon családot támogassa a község.

Európában már csak egyedül Aranyos Sándor készít ilyen tőrös botokat. Az árverésre bocsátott egyedi példány kikiáltási ára 200 000 forint volt. Egy licitálásnál a licitlépcső 10 000 forint.

Az árverés március 31-én déli 12 óráig tart. A szerencsés vevő az árverés lezárulta után nyolc napon belül megkapja a tőrös botot, rajta egy réztáblácskával, ami a vevő vésett monogramját tartalmazza.

Licitálni e-mailben lehetséges, a [email protected] címen, a licitálási összeg és a licitáló nevének megadásával. A támogatást a Baracsért Közalapítvány szervezi. A licitálás mellett bármilyen összegű adományt elfogadnak a Simon család javára a közalapítvány számláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!