Hírek

2017.01.03. 17:40

Újvárosban az EHF-trófea

Dunaújváros - Mozgalmas és eseménydús évet zárhattunk 2016 utolsó óráiban. Hagyományos, négyrészes visszatekintésünkben a város legfontosabb híreit, történéseit idézzük fel ismét.

Szabó Szabolcs

ÁPRILIS Igaz, hogy az ország 1830 településén a katasztrófavédelem vette át a kéményseprést 2016 júliusától, ám hat megyében, köztük Fejérben nem. Ugyanis megyénkben, így Dunaújvárosban is 2023-ig kapott megbízást a jelenlegi szolgáltató, a Kémény Zrt.

Egész napos szemléletformáló minifesztivált rendezett Ragyogj kékben címmel az autizmus világnapján a Jószolgálati Otthon.

XXIV. Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek Bartók Béla Tiszteletére címmel rangos kóruszenei találkozónak adott otthon városunk április 8. és 10. között.

Befogadó Település díjjal ismerte el Dunaújváros több évtizedes munkáját a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa. Az elismerést Kövér László házelnök adta át a város képviselőjének, Vargáné dr. Sürü Renátának a Parlamentben.

A hónap második hétvégéjén ismét Dunaújváros adott otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, amelyen közel 1500 tehetséges középiskolás diák lépett fel.

Április 15-én reggel nyolc és tíz óra között számos helyi és térségi oktatási intézményben tartottak figyelmeztető sztrájkot a pedagógusok.

VAS/MŰ címmel jelentkezett átfogó kollektív kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben: a tárlat a 40 éve indult dunaújvárosi Acélszobrász Alkotótelep történetét mutatja be.

Immáron 21. alkalommal rendezték meg az evangélikus templomban a Jótékonysági Pedagóguskoncertet.

A városalapítás ünnepén vehette át a Dunaújváros Díszpolgára címet Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon vezetője és dr. Dlustus Péter szájsebész főorvos, a helyi kórház korábbi orvos-igazgatója.

 

MÁJUS Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte a HÍD Dunaújváros és Környéke Egyesület. A térség fejlesztéséért alakult civil szervezet tagjai párthovatartozásra, világnézetre és egyéni érdekekre való tekintet nélkül szövetkeztek.

Óriási károkat okozott a gyümölcsösökben a fagy. Környékünkön is megszenvedték a gazdák a hideghullámot.

Több mint másfél évtizedes koplalás után ismét elhódította a rangos nemzetközi EHF trófeáját a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata, amely a német Tus Metzingen gárdáját múlta felül a veszprémi visszavágon, több ezer fanatikus szurkoló által támogatva.

Hosszas koplalás után végre ismét nemzetközi kézilabdasikernek örülhettek a dunaújvárosi szurkolók. A Kohász női kézilabdázóit ünneplő tömeg fogadta a város főterén, az EHF-győzelem után Fotó: Ady Géza

Befutott Budapestre az eTourEurope elektromos autós túra mezőnye - közte a Dunaújvárosi Egyetem csapata is.

Megalakult a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének dunaújvárosi csoportja. A helyi csoport vezetőjének Kozma Ferencet választották.

Hazatért három állomásos francia-svájci turnéjáról a Dunaújvárosi Vegyeskar harminckilenc tagú különítménye.

Tavaly májusban volt húsz esztendeje, hogy felszentelték az evangélikus templomot, amelynek alapító lelkésze Reisch György.

Ürülékkel kenték össze a Petőfi iskola egyik közösségi mosdóját. Válaszul a diákok egy részének takarítaniuk kellett. Az ügyben vizsgálat indult az intézményben.

Drámai csatában maradt alul a női vízilabda bajnoki döntő zárómérkőzésén az újvárosi pólócsapat, amely így a bravúrnak számító ezüstérmet szerezte meg.

Klamerusz Ilona Mária és Márkliné Huszárik Mária vehette át a Dunaújváros Ifjúságáért díjat.

A megyenapon Terstyánszky Ödön-díjat kapott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Ezúttal is ezrek sütögettek a Parázs Varázson.

 

JÚNIUS Egy idős házaspárt találtak holtan a Batsányi utcai otthonukban. A rendőrök a lakásban találták meg az idős hölgy és férfi holttestét.

A Modern Városok Program keretében Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, aki elmondta, a következő években összértékben mintegy 31 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg Dunaújvárosban.

Országos komplex tanulmányi versenynek adott otthont a Móra Ferenc iskola.

Június második hétvégéjén ismét tízezrek szórakoztak a DUDIK Fesztiválon az alsó Duna-parton.

A diákok szavazati alapján 2016-ban Torma Rebeka, Klein Imre és Ujházy Krisztina vehette át az Örökmozgó-díjat.

Átadták a közel 45 milliárd forintból megépült Hamburger Hungária új dunaújvárosi erőművét.

Felavatták a Hankook-ház harmadik szárnyát, 144 lakóegységgel.

A magyar futball-válogatott sikeres EB-szereplésekor hangulatos zónává változott a Városháza tér: kivetítő előtt szurkoltak a sportrajongók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!