Hírek

2016.12.13. 14:40

Több mint kétszázan húztak túrabakancsot vagy futócipőt a hétvégén

Mezőfalva/Nagyvenyim - Kiváló, napfényes túraidő várta a legendás ünnepváró Mikulás-túra barangolóit szombaton reggel.

Horváth László

A mezőfalvi Bogó Csaba (középen) segít a Honvéd sornál átkelni a forgalmas közúton. Sok diák is nagy örömmel túrázott

A népszerű teljesítménytúra immáron 9. alkalommal csábította Mezőföld vándorait. E közösségi természetjárás népszerűségéről mindent elmond, hogy ezúttal 239-en húztak túrabakancsot vagy futócipőt, hiszen jó pár vállalkozó kocogva teljesítette a kitűzött távot. A résztvevőknek egy vaskos piros pont is jár(t), mivel mindenki szintidőn belül ért célba.

Molnár tanárnő és népes csapata a dunaújvárosi Széchenyi Gimnáziumból 5-6 éve rendszeres résztvevője a Mezőföldi Mikulás Teljesítménytúrának. A jövő decemberi, jubileumi X. nagy barangolásra is több száz természetjárót várnak majd a szervezők Fotó: H. L.

A nagyvenyimi Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület szervezésében Dunaújváros, Nagyvenyim és Mezőfalva környékén 8, 12, 20 és 30 kilométeres távokon csoportosan, családosan vagy egyénileg indulhattak a résztvevők.

A mezőfalvi állomáson Németh László az Erdőjárók elnöke segít a Budapestről érkezett Siska Péternek a túralap igazolásban

Németh László az egyesület vezetője a nap végén igen sikeresnek minősítette az idei túrát, aki kiemelte, hogy közel negyven fő önkéntes segítkezett a nem csekély logisztikai és szervezési feladat végrehajtásában. Összességében elmondható, jó hangulatban és testileg, lelkileg feltöltődve érhetett mindenki célba. Külön öröm az egyesület számára, hogy az idén a szokásoshoz képest kétszer többen regisztráltak. Az ország messzi tájairól, például a Mátrából is érkeztek természetjárók. Jövőre tíz éves lesz a Mezőföldi Mikulás teljesítménytúra. A nagyvenyimi Erdőjárók Klubja Természetjáró Egyesület tagjai nagyon bíznak a jeles évforduló sikerében is. A szombati túra sikerét figyelembe véve a jubileumi kiadás akár részvételi rekordot is dönthet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!