Hírek

2016.05.12. 16:05

12 ezer nyugdíjas kap ünnepi pénzt az önkormányzattól

Dunaújváros - Karácsonyhoz hasonlóan pünkösdkor is mintegy tizenkétezer nyugdíjas ünnepét teszi szebbé az önkormányzat az ötezer forint támogatással.

Körmendi Erzsébet

Cserna Gábor polgármesteri tájékoztatójában számos városi  kérdést érintett, mellette Vargáné dr. Sürü Renáta jegyző, aki a pünkösdi önkormányzati támogatás részleteiről beszélt

A nyugdíjasokról való gondoskodás volt a fő témája Cserna Gábor csütörtöki, polgármesteri sajtótájékoztatójának, amelyet Vargáné dr. Sürü Renáta jegyzővel közösen tartottak a városházán. Az önkormányzat nagyjából 60 millió forintot áldoz erre az időseknek szóló gesztusra, és a jogosultak legkésőbb jövő péntekig megkapják az ötezer forintot, mégpedig egy pünkösdi polgármesteri üdvözlőlevél kíséretében. A jegyző hozzátette: a közgyűlés helyi rendeletének egyik eleme ez a rászorulóknak nyújtandó támogatás. A jogosultság feltétele a dunaújvárosi állandó lakóhely, valamint az, hogy a nyugdíjas járandósága ne haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, ami jelenleg 199.500 forint. Aki május 31-ig nem kapja meg a támogatást, az június 1. és 30. között kérelmezheti annak folyósítását a polgármesteri hivatal szociális osztályán, tette hozzá a jegyző.Cserna Gábor ezt az alkalmat is megragadva gratulált az EHF-kupát nyert kézilabdázóknak, mint mondta: nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Majd foglalkoztatási témakörre is kitért, mert fontos információ, hogy dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő közbennjárására a Body Fashion megkapta az OFA-támogatást, amely első lépésként segíti elő a gyár fennmaradását. A polgármester többször tárgyalt a cég francia ügyvezetőjével a munkahelyek megtartása érdekében, és a 60 millió forint OFA-forrás feltételeként a kft. vállalta a dolgozói kör továbbfoglalkoztatását. A bírálatokra, miszerint nincs kapcsolat a nagy foglalkoztatókkal, Cserna elmondta: ő, valamint Galambos Dénes együtt, illetve külön-külön tartják a kapcsolatot a Ferrobetonnal, a Hamburger Hungáriával, és a Dunaferr-rel is jó az operatív kommunikáció, a Hankookkal pedig kifejezettek konstruktív az együttműködésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!