Hírek

2016.01.15. 18:15

Visszatekintő: Rendezvényből és hőhullámból nem volt hiány 2015 nyarán

Dunaújváros - Mozgalmas év volt a 2015-ös. Összeállításunkban néhány emlékezetes pillanatot idézünk fel.

Szabó Szabolcs

Július: A hónap elején tíz új tűzoltó kezdte meg munkáját Fejér megyében. Nyolcan közülük azóta Dunaújvárosban teljesítenek szolgálatot. A kinevezési parancsokat Magosi Lajos megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át Dunaújvárosban.

A tavalyi év nyarán hőhullámok sora követte egymást, több napon át negyven fok környékén állomásozott a napi csúcshőmérséklet.

Remek versenyt és kiváló eredményeket hozott az alsó Duna-parton immáron második alkalommal megrendezett Aquarius Triatlon Verseny, amelyen több remek hazai eredmény is született.

Hangulatos ünnepséggel búcsúztatták el aktív pályafutásától minden idők egyik legeredményesebb dunaújvárosi kézilabdázóját, Ferling Bernadettet a helyi sportcsarnokban.

Negyedszázados fennállását a dunaújvárosi Szalki-szigeten ünnepelte az ország- és egyben Kárpát-medence legnagyobb tematikus rock- és metálfesztiválja, a Rockmaraton. A monstre zenei fesztivál több mint harmincötezer látogatott vonzott, a hónap közepén egy héten át négy színpadon összesen 120 zenekar lépett fel.

Ragyogó napsütés, remek programok várták a nagyközönséget, az immáron harmadik alkalommal megrendezett Baracs-Kisapostag Repülőnapon. A két szomszédos település, Baracs és Kisapostag szervezésében megvalósuló programban ezúttal is bekapcsolódott Dunaföldvár városa.

Komoly aszállyal kellett megküzdeniük a gazdálkodóknak az elmúlt év nyarán

Helyi cégek és szakemberek is részt vállaltak a déli határon épülő kerítés anyagainak és alkatrészeinek előkészítésében.

Megverte és lábát is eltörte héthetes kislányának az a daruszentmiklósi férfi, akit a történtek után előzetes letartóztatásba helyezett a fehérvári járásbíróság.

Augusztus: A hónap első napján ünnepélyes keretek között adták át a felújított 62-es főutat, valamint a Seregélyest elkerülő szakaszát.

Holland érdekeltségű, mezőgazdasági szolgáltató cég telepedett le a dunaújvárosi Innoparkban.

A német power metal együttes, a Helloween is fellépett a Rockmaraton fesztiválon

Negyvennyolc évnyi munka után nyugdíjba vonult a Szent Pantaleon Kórház egyik meghatározó orvosa, dr. Zsolnai Mária, aki harminc éven át vezette a kórház idegosztályát.

Civil kezdeményezés alapján szakrális szabadegyetemet szervezett a Szellemi Ember Baráti Kör.

Idős emberek kárára újra sok bűncselekményt követtek el a nyári hónapokban Dunaújvárosban és Fejér megyében.

Már a nyár elején eldőlt, hogy a Dunaújvárosi Főiskola A-épületébe költözik a Bánki középiskola. Az augusztusi bejáráson kiderült, hogy az A-épületbe főként az oktatótermek, a tanári, a gazdasági és az igazgatói egységek kapnak majd helyet, az egykori nyomda épültébe pedig az iskola műhelyei költöznek majd.

Augusztus 17-én komoly, igazi trópusi vihar csapott le Dunaújvárosra. A Kortárs Művészeti Intézet raktárhelysége is beázott, így a közel 200 millió forint értékű gyűjtemény egy részét át kellett költöztetniük a szakembereknek.

Az újraélesztési verseny egyik ötletgazdája, Nagy Attila egy bábúval

Ha kétszáz babával nem is, de száznyolcvannal sikerült elhódítani Szombathelytől az egyszerre legtöbb ambubabán végzett újraélesztési gyakorlat rekordját. A rekorddöntés célja ugyanaz volt, mint tavaly, felhívni a figyelmet, az újraélesztési technika fontosságára.

Szeptember: Rendőrök, polgárőrök segítették a forgalmat e hónapban az iskolák környékén.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Bartók színházban az országos hírnévvel és elismertséggel bíró Jószolgálati Otthon.

Kezdeményezte az „Alkalmazott tudományok egyeteme" felsőoktatási intézményi kategóriát a helyi főiskola - mindezt Dr. András István rektor jelentette be a campus tanévnyitóján.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően végre eldőlt: új CT-berendezést vásárolhat a Szent Pantaleon Kórház.

Létesítményi tűzoltók csapatversenyét rendezték meg a Szalki-szigeten.

Ritkán látható kiállítás nyílott az Intercisa Múzeumban: a zsidó vallást és életet mutatta be.

Helyben vagyunk címmel mutatkozott be a helyi alkotókat felvonultató csoportos kiállítás a Kortárs Művészeti Intézetben.

Szeptember hónapban ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Szent Pantaleon Kórház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!