Hírek

2015.09.23. 17:08

Idegennyelvi napok a Lorántffy iskolában

Dunaújváros - A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában idegennyelvi napokat rendeztek.

Munkácsi Réka

Szeptember 22-én és 23-án, idegennyelvi napok zajlottak a Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskolában, egy pályázat eredményeként. Az iskolában két nyelvet, angolt és németet tanulhatnak a diákok, a keddi és a szerdai napon is erre helyezték a hangsúlyt tanórán kívüli programokkal.

Kedden a német nyelvet tanuló diákok nagy csoportja a szekszárdi Magyarországi Német Színházba mentek és az Emil és a detektívek című német nyelvű darabot nézték meg. Az angolul tanuló diákok a Dózsa Mozicentrumban a Sherlock Holmest tekintették meg angolul.

Szerdán az iskola főépületében zajlottak a programok. Évfolyamonként és nyelvenként eltérő feladatokat kaptak a diákok. A végzősök anyanyelvi előadóktól hallgattak országismereti és nyelvhasználati előadásokat, idegen nyelven. A kilencedikesek tánccal és néphagyományokkal foglalkoztak és adtak elő angol táncokat. A tizedik évfolyam a közlekedés sajátosságaival találkozott. Az angol csoportnak plakátot és jelzőtáblát kellett készíteni, majd ezeket felhasználva a sportpályán közlekedtek rollerrel. A németesek szövegek alapján ismerkedtek városokkal. A tizenegyedik évfolyam a német és angol mesék világával került közelebbi kapcsolatba, díszletet terveztek, szerepet osztottak majd a szerdai délelőtt folyamán előadták az iskola tornatermében többek között A brémai muzsikusokat és A három kismalac és a farkas történetét.

Ez a két nap nem csak a sok ismeret szerzésre volt nagyon jó, de fejlesztette a szövegértési és kommunikációs képességeket is. Mindenképpen hasznos két nap volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!