Hírek

2015.08.27. 15:30

Még e héten végeznek az átalakítási munkálatokkal - várják a Bánkit a főiskolán

Dunaújváros - Gőzerővel készülnek a Bánki fogadására a középiskola új otthonának számító Dunaújvárosi Főiskolán. Helyzetkép a becsöngetés előtti héten.

Szabó Szabolcs

Rendhagyó kettős tanévkezdésre készülhetnek a Dunaújvárosi Főiskolán (DF), hiszen - mint erről már többször is olvashattak - a 2015/2016-os tanévet már a DF erre korábban kijelölt épületrészeiben kezdheti meg a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola.

Az új otthonnal már javában ismerkednek a középiskola pedagógusai és technikai dolgozói, akik e napokban is azon fáradoznak, hogy zökkenőmentesen induljon a jövő héten kezdődő tanév. Mindeközben a kivitelező cég szakemberei azon dolgoznak, hogy a határidőben végezzenek a szükséges átalakításokkal. A Dunaújvárosi Főiskolán keresztül tettük fel a Bánki beköltözésével kapcsolatos kérdéseinket az ezt felügyelő EMMI-nek (Emberi Erőforrások Minisztériuma). Az illetékes lapunknak elmondták, a szükséges munkálatok még e héten befejeződnek, így az elméleti oktatás zökkenőmentesen elkezdődhet szeptember 1-jével. A gyakorlati oktatásnak helyet adó termek, létesítmények esetében is befejeződnek a munkálatok. A képzéshez szükséges gépek már szerdán megérkeztek a főiskolára. Az üzembe helyezési eljárások várhatóan szeptember közepén fejeződnek be, ami nem jelent kiesést a gyakorlati oktatásban, ugyanis addig a diákok számára a műhelygyakorlatok előkészítése zajlik, valamint munkavédelmi oktatáson vesznek majd részt. A testnevelés órák pedig megosztva kapnak majd helyet a Dunaújvárosi Főiskola főépületében található tornateremben, valamint az A -épület sportcsarnokában.

Fotó: Ady Géza

E csarnokba várja majd hallgatóit - kiemelten a frissen felvett gólyákra - szeptember 4-én a főiskola vezetése. Az ünnepélyes tanévnyitón Dr. András István rektor hivatalosan is hallgatóvá fogadja a rendes és a pótfelvételi eljárás során felvett diákokat.

Szerdán lapzártánkkal egyidőben hozták nyilvánosságra a pótfelvételi eljárás ponthatárait. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a mostani eljárásban jelentkező 8200 diák közül mintegy 5900 jelentkező felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Alapképzésre 3737, felsőoktatási szakképzésre 1066, mesterképzésre 622 diákot vettek föl.

A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!