Hírek

2015.04.14. 13:58

Több mint százan bizonyítottak a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen

Dunaújváros - Huszonhét csapat tagjai mérettek meg a keddi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen.

Körmendi Erzsébet

Dunaújváros hagyományos, Biztonságunkért Európában rendezvénysorozatának részeként városunkban, az atlétikai csarnokban rendezte meg az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi fordulóját a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A próbatétel idén ünnepli a 22. születésnapját.

A verseny célja, hogy a résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot az elsajátított veszélyhelyzeti, katasztrófavédelmi, polgári védelmi ismereteikről, önmaguk, valamint mások mentésében való jártasságukról. A versenyen az eddigiekhez hűen szövetségek, egyesületek, általános és középiskolák jelentkezői vehetnek részt négyfős csapatokban.

Több mint százan bizonyítottak, ugyanis huszonhét csapat tagjai versenyeztek elméletben és gyakorlatban a csarnokban.

Tesztelnek: Farkas Dóra, Szopori Éva, Köller Donát, Szlavikovics Máté gondolkodik a száz kérdésből álló írásbeli feladat válaszain Fotó: Ady Géza

A verseny komplex; elméleti tesztfeladatok megoldásából, és gyakorlati akadálypálya részből áll. Az írásbeli teszt során többek között a tűzvédelem, az iparbiztonság, a polgári védelem, a környezetvédelem és hulladékgazdálkodás témaköréből kell a feltett kérdésekre helyesen válaszolni. A gyakorlati pályán a sérült szállítás, a nyúlgátépítés és a rádiós akadálypálya mellett olyan részfeladat is lesz, ahol a csapatok minden tagjának szoros együttműködése szükséges a hibátlan teljesítéshez. A kategóriában első három helyezett csapat képviseli térségünket a jövő keddi Fejér megyei versenyen. Első lett a mezőszilasi Németh Lajos Általános Iskola. A második és harmadik helyet a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola két csapata szerezte meg. Középiskolás szinten az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium győzött. A Dunaferr Szakközépiskola és a Széchenyi gimnázium második, illetve harmadik lett. A Dózsa iskola és a Dunaferr középiskola különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!