Hírek

2015.03.13. 18:55

Sikeresek voltak a jótékony célú előadások

Dunaújváros - Sikeresek és hasznosak voltak egyszerre a jótékony célú előadások a napokban - köszönjük!

Pekarek János

A dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai a Bartók nagytermének színpadán

Két nagyobb jótékonysági est zajlott a napokban városunkban - és mindkét alkalommal levonhattuk azt a következtetést, hogy nem csak a jó ügyért gázsi nélkül fellépő művészek és közreműködők vannak sokan városunkban és környékén, hanem sok olyan ember is, aki amellett, hogy művészetértő, művészetpártoló, igényli a szépet, a színvonalas kikapcsolódást de még adakozni is szeret.

Vagyis, némi leegyszerűsítéssel: tudja, mi a fontos!

Előbb Bugyik Károly és családja érdekében telt meg a református templom. Ott Teleki Gergő orgonaművész, a Quintia zenekar és a Bartók Kamaraszínház művészei adtak több szempontból is feledhetetlen műsort.

A Quintia zenekar tagjai a református templomban

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a rendkívüli alkalom rendkívüli átélésre késztette az előadókat...

A közönség hangulata pedig ebből az alkalomból nem csak a tapsviharokban volt lemérhető hanem a bevételben is. Sokan ugyanis nem csak a helyre szóló jegyet váltották meg, hanem külön támogató jegyeket is vásároltak, mivel az este teljes bevételét a három kisgyerekével özvegyen maradt férfi és családja javára fordítják.

Nem volt kicsiny a bevétel! 220 ezer forint jött össze, mint már megírtuk a rendezvény utáni napokban.

Ebből egy porszívót vásárolunk Bugyikéknek - a többi pénzt pedig a családsegítő központtal együttműködve közüzemi adósságcsökkentő programra fordítjuk.

Jovány Barbara most huszonhat éves és már két évtizede nem lát. A fiatal nő súlyos betegségekkel küzd, családját majdnem teljesen elveszítette.

Az ő javára volt általános iskolai tanítója, Huszti Józsefné rendezett jótékony estet a Bartók Kamaraszínház nagytermében. A vasas Táncegyüttes, a Sándor Frigyes zeneiskola, a fővárosi vakok iskolája, a Gárdonyi iskola és a Dózsa iskola fellépői ezúttal is feledhetetlen hangulatról gondoskodtak.

A bevétel pedig a telt háznak is köszönhetően a támogató jegyekkel együtt 720 ezer forint lett! (A Bartók nézőtere 447 személyes, egy jegy ezer forint volt...) Ezt az összeget Barbara lakásának felújítására fordítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!